Mekan Artı, Mart ayına 'Bizde Yok!' ile başlıyor

Mekan Artı, Mart ayına 'Bizde Yok!' ile başlıyor

Mart ayı boyunca Mekan Artı’da dokuz farklı tiyatro oyunu, bir mim gösterisi, film gösterimleri ve ay boyunca fuayede görülebilecek olan resim sergisi izleyiciyle buluşuyor.


Mekan Artı’da Mart ayı Tiyatro Artı’nın en çok ilgi gören oyunlarından olan Bizde Yok! ile başlıyor. Tüm gözaltı kayıplarına ve Cumartesi Annelerine adanan oyun, seyircisinin gözlerini bağlamaya ve bir gözaltı simülasyonu yaşatmaya devam ediyor. Ölü Aktörler, Normal adlı oyunuyla Mart ayı boyunca her Salı Mekan Artı’da sahne alıyor.

Şehir Tiyatroları sanatçılarından ve Haliç Üniversitesi öğretim üyelerinden Eftal Gülbudak’ın hazırladığı tek kişilik mim gösterisi ilk kez Mekan Artı seyircisiyle buluşuyor. "Ben Sen O, Biz Siz Onlar" içinde kısa mim öyküsü de barındıran, izleyiciyle sözsüz, müzik eşliğinde doğaçlama ilişki kurmayı hedefleyen özel becerilerle süslenmiş gösteri... Adalet Ağaoğlu’nun yıllara meydan okuyan eseri Kozalar, Aybike Esin Tumluer ve ekibinin yorumuyla sahnelenmeye devam ediyor.
Tiyatro Artı’nın ilgi çeken yeni oyunu Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi, Dora’nın hikayesini sahneye taşımaya devam ediyor. Zihinsel engelli Dora’nın ergenliği ile beraber cinsel hayatı tanımasıyla, modern düzenin provokatif eleştirisini barındıran oyun, cinsel tabuları ve ahlakı sorguluyor. Mart ayında Mekan Artı’da film gösterimleri devam ediyor. Mekân Artı, Absürd tiyatronun en önemli temsilcilerinden Samuel Beckett’in on dokuz oyununun, on dokuz farklı yönetmen tarafından çekilen film uyarlamalarına yer veriyor. Tiyatro Artı’nın Şiddet Üçlemesi 2 - Şeker adlı oyunu çocuğa yönelik şiddeti irdelemek ve göz ardı edilmesini engellemek için Mekan Artı’da gösterilmeye devam ediyor.

Tiyatro Artı’nın tek seyirciye oynanan oyunu üçKİŞİ, farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için Mart ayında da Mekan Artı’da. Üçkişi, tek başına keyifli bir macera yaşamak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir oyun. Drama Kumpanya, Dikkat Köpek Var! adlı oyunu Mart ayında Mekan Artı’da sahneliyor. Düşük Şehir İhtimali adlı oyunuyla Irish Mafia da Mart programında yerini alıyor. Ayın son günlerinde ise Babaanne’nin Yeri, Airswimming adlı oldukça keyifli oyunlarıyla Mekan Artı’da sahne alıyor. Ayrıca Mart ayı boyunca Mekan Artı fuayesinde Fırat Uran ve Ezgi Ece Ertuğrul’un Kali Kala’v adlı ilk resim sergisi görülebilir

Oyunların tarih ve saatleri ise şu şekilde;
Tiyatro Artı - Bizde Yok!
2- 23 Mart 2013 20.30
Ölü Aktörler – Normal
5- 12- 19- 26 Mart 2013 20.30
Eftal Gülbudak - Ben Sen O Biz Siz Onlar
6 Mart 2013 20.30
Kozalar
7- 21 Mart 2013 20.30
Tiyatro Artı - Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi
8- 22 Mart 2013 20.30



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.