Mecliste yardım gerginliği

Mecliste yardım gerginliği

Şişli Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısında sıkıntı içerisinde olan ve meclisten borçlanma onayı istenmesine rağmen bir başka belediyeye yardım etme talebi gerginlik yarattı.

Mecliste yardım gerginliği

Şişli Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısında sıkıntı içerisinde olan ve meclisten borçlanma onayı istenmesine rağmen bir başka belediyeye yardım etme talebi gerginlik yarattı.

Şişli Belediyesi CHP’li olan Adalar Belediyesi ile daha önceden kardeş ilçe olması için meclisten onay almıştı.

HEM BORÇLANMA YETKİSİ İSTİYORSUNUZ

HEM DE BAŞKA BELEDİYEYE YARDIM EDİYORUSUNUZ

Ak Partili Meclis Üyeleri; Şişli Belediyesi’nin meclisten hem borçlanma için onay istediğini, hem de bu kadar borçlara rağmen de bir başka belediyeye yardım talep etmesinin tezatlık oluşturduğu gerekçesi tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

AKGÜL: “İBB ZATEN YARDIM ETMİŞTİ”

Ak Parti Meclis Üyesi Çetin Akgül söz alarak; “Daha geçenlerde borçlanma yetkisi olarak izin verdiğimiz bu mecliste, ciddi anlamda rakam tutan Adalar Belediyesi’ne borç vermemiz sıkıntılı bir durum. Kendi borcumuz varken kardeş belediyeye yardım edilmesi ciddi sıkıntı olacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin yardımı oldu. Şişli Belediyesi’ne olduğu gibi, Adalar Belediyesi’ne de 1 milyon 603 bin lira yardım etmiştir” dedi.

ÇATALKAYA: “KONU HİZMETSE GERİSİ TEFERRUAT”

CHP Meclis Üyesi  ve grup sözcüsü Muharrem Çatalkaya da Ak Partili Meclis Üyelerin eleştirileri karşısında ‘İBB’nin de borçlarına bakalım’ diye yanıt vererek açıklamalarına devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin borçlarına bakalım. Büyükşehir Belediyesinin o kadar çok borcu var ki 28 milyon gibi bir rakamı İstanbul‘ un tanıtımı için kullanabiliyor. Burada amaç tanıtımsa yapılmalı. Bu tanıtımı görmezden gelip sadece borçlara bakarak bunu yapmayın mı diyelim? Sonuçta borç olabilir. Konu hizmetse gerisi teferruat.

YILMAZ: “POLİTİK BİR SÖYLEM HALİNE GETİRMEYELİM”

Çatalkaya’nın bu cevabı üzerine de Ak Parti Meclis Üyesi  ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Adnan Yılmaz sert bir dille eleştirdi.

Şuan  Şişli Belediyesinin olduğu gibi.İstanbul Büyükşehir Belediyesinin borçlarından bahsedelim. Gelirlerin %97’sini gerçekleştiren, giderlerinin %97’sini karşılayan bir bütçeye sahip Büyükşehirden bahsediyorsunuz. Buyurun bahsedelim. Ne kadar borcu var? Ne kadar gideri var? Bunu politik bir söylem haline getirmeyelim. Bir karara katılınır ya da katılınmaz. Ama böyle de davranılmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.