Maskeli gasp çetesi yakalandı

Maskeli gasp çetesi yakalandı

Banka şubesine gelen ve yüklü miktarda işlem yaptıran vatandaşları takip ederek çıkışta gasp ettikleri iddia edilen 10 kişilik çete, 'Dekont' adı verilen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Çete üyelerinden birinin, trafik tartışması yüzünden kamyon şoförünü öldürdüğü de öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, Pendik'deki bir banka şubesinde şüpheli hareketleri ile dikkat çeken şahıstan yola çıkarak 2 aylık takip sonucunda 10 kişilik gasp çetesini nefes kesen bir operasyonla çökertti. Banka şubelerinde yüklü miktarda işlem yaptıran vatandaşları takip edip dışarıda bekleyen çete üyelerine bildiren şahsın bankada beklerken yaptırdığı işlemlerdeki dekontları ele geçiren polis ekipleri, operasyon başlattı.

BEBEK BEŞİĞİNİN ALTINDAN SİLAH ÇIKTI


Aynı yöntemle Küçükçekmece, Büyükçekmece, Pendik ve diğer ilçelerde gasp yapan çete üyelerinin evlerini tespit eden gasp büro dedektifleri, özel timlerle birlikte gece yarısı baskın düzenledi. Çete liderinin yardımcısı, eşini kalkan kullanarak kaçmaya çalıştı ancak evin merdiven boşluğuna saklandığı sırada yakalandı. Yatak odasını didik didik arayan ekipler, bebek beşiğinin içine saklanmış bir silah buldu. Yapılan operasyonda çete üyelerinin evlerinden, gasp sırasında kullanıldığı belirtilen kaleşnikof

marka silah, suikast amaçlı kalem silah, çok sayıda tabanca ve cep telefonu ile, sahte plaka, sahte kimlik ve maskeler ele geçirildi. Gece boyunca yapılan baskınlarda çetenin 10 üyesi de gözaltına alınarak, Asayiş Büro Müdürlüğü'ne getirildi.

GASPTAN 360 BİN YTL VE 50 BİN DOLAR ELDE ETTİLER


Zanlıların, 10 ayrı takipli gasp olayında 359 bin YTL ve 50 bin dolar gasp ettikleri öne sürülürken, üyelerin, 2 cinayet, 3 oto hırsızlığı, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve bir sahtecilik suçu işledikleri de öğrenildi. Banka şubesinden para çeken bir kişiyi takip ettikleri sırada TEM otoyolunda yol tartışması yaptıkları kamyon şoförü Celal Erdel'i, çete lideri Bülent E.'nin silahla ateş ederek öldürdüğü iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade veren ve oğlunun öldürüldüğünde yanında olan baba Zeynel Erdel, "Oğlumun bir suçu yoktu. Bu şahıslar, daha önce de önümüzü kesmişti. 14 tonluk kamyon seyir halindeyken tartışma yüzünden ateş edip öldürdüler. Büyük bir facia olabilirdi. Bunu bile düşünmediler. Ben, oğlum öldüğü halde kamyonu yavaş yavaş frenleyerek yol kenarına çektim. Yakalanmalarından mutluluk duydum" diye konuştu.

Zanlılardan Erhan G.'nin ise yine trafik yüzünden tartıştığı İbrahim Baş'ı, ruhsatsız silahı ile öldürdüğü ileri sürüldü.

Gasp çetesi lideri Bülent E. ile yardımcısı Erhan G.'nin, cezaevinde bulundukları sırada Alaaddin Çakıcı'nın adamları ile silahlı çatışmaya girdikleri, olay sırasında kendi gruplarından olan İsmet K.'nın, başına üç kurşun isabet ettiği ve halen bu kurşunların polisin yaptığı son sağlık kontrolünde başında durduğu öğrenildi.

Zanlılar, ifadelerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.