Marka Nedir?

Marka Nedir?

Marka Nedir?

 

Marka bir işletmeye ait olan mal veya hizmetleri diğer işletmeye ait mal ve hizmetlerden ayıran bir işarettir. Marka tescili yaptırdığınız da diğer işletmelerin sizin markanızı kullanmasının önüne geçmiş oluyorsunuz. Sizden izinsiz markanızın kullanılmasını engellemiş olursunuz. Bunun için marka tescil sorgulama firmaları oldukça fazla bulunuyor. Karar aşamasında ise firmaların özelliklerine bakmanız yeterli oluyor. Söz konusu firma uzun yıllardır marka sorgulama, marka tescil sorgulama ve patent sorgulama gibi alanlarda müşterine kaliteli hizmet veriyor.

Marka Tescili

Marka tescili yaptırmak istiyorsanız firmaya ait internet sitesinde bulunan başvuru formunu dolduruyorsunuz. Ve marka tescil sorgulama yapmış oluyorsunuz. Uzman ekipler markanızı araştırarak sizlerde cevap veriyorlar. Markanızın daha önce kullanılmadığına veya kullanmaya uygun olduğuna bakıp size cevap veriyorlar. Sorun olmadığı takdirde marka tescil işleminiz gerçekleşmiş oluyor. Markanızı tescil ettirdikten sonra 10 yıl kullanabiliyorsunuz. 10 yıl sonunda tekrar tescil ettirme imkanınız oluyor. Ayrıca marka tescili sorgulamanın diğer adı isim hakkı sorgulama olarak bilinmektedir.

Patent Sorgulama

Patent herhangi bir buluşun kime ait olduğunu kanıtlamaya yarayan belgedir. Patent olmadan da buluşlar kullanılabilir ancak kendi bulduğunuz ürünün patentini aldığınızda ayrıcalık kazanırsınız. Örneğin sizden izinsiz kimse buluşunuzu ve ürününüzü kullanamaz. İzinsiz kullanımlar için cezalar bulunur. Diğer yandan buluşunuzu siz kullanmak istemiyorsanız anlaşmalar ve ücret karşılığında başkasının satması pazarlama imkanını bulursunuz. Bu sebeplerden dolayı eğer bir buluşunuz varsa gecikmeden patent sorgulama yapabiliyorsunuz. Firma araştırmalar yaparak ve buluşun size ait olduğuna karar verdiğinde patentini almış oluyorsunuz. Ve 20 yıl boyunca patentli ürünü veya buluşu sorunsuz kullanıyorsunuz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.