Maçka Akif Tunçel Teknik Okulları Kumaş Müzesi mi Oluyor?

Maçka Akif Tunçel Teknik Okulları Kumaş Müzesi mi Oluyor?

Yıllardır özelleştirilmesi için uğraşılan Maçka Akif Tuncel Teknik Okulu'nun şimdi de kumaş müzesi olarak kullanılması gündemde. Öğrenciler ve veliler ise bu durumdan oldukça tedirgin.

 Maçka Akif Tunçel Teknik Okulları, 1945 yılında eğitim ve öğretim hayatına başladı. Okulun ilk kuruluş noktası İstanbul’daki Tophane semtidir. Daha sonra 1950’li yıllardan itibaren şu an bulunduğu Maçka’daki yerleşkesine taşınmış ve eğitim öğretim hayatına burada devam etmiştir.

               Okul tarihi bir okul olmasının yanında öğrencilere, gençlere sunduğu program çeşitliliğiyle de önem kazanmaktadır. Okulun bünyesinde Maçka Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Teknik Lisesi ve son olarak Açık Öğretim programlarında yer alan Açık Öğretim Meslek Lisesi olmak üzere 5 okul türü bulunmaktadır. Toplam 1800 öğrenciye eğitim veren kurum, nitelikli meslek eğitimi vermek amacıyla öğrenci sayısını makul seviyede tutmayı hedefliyor.

               Tarihi yapı içerisinde eğitilen bireylerin köklü bir mazi anlayışı ve aidiyet duygusunun daha fazla gelişeceğini söyleyen okul müdürü Sayın Yakup Erdoğan tarihi binalar okul olmaktan çıkarılmalı mantığını kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.

               İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ön görüşmeler yaptıklarını belirten Erdoğan okulun müze okul biçimine dönüştürülmesini istediklerini belirtti. Bu şekilde sadece öğrencilerin değil bölgedeki insanların da eğitim alabileceklerini söyledi.

               Kurulduğundan bu yana 20.000 öğrenci mezun eden okulun mezunları arasında iş adamları, siyasetçiler, gazeteciler ve birçok mevki sahibi insan bulunmaktadır. Dolayısı ile bu okul bu ildeki prestij okullarından biridir. Erdoğan bu kadar köklü olan okulun daha yıllarca, yüzyıllarca Türk Milli Eğitimine hizmet vermesini arzu ettiklerini belirtti.

               Yıllardır devredilmesi gündeme gelen bu tarihi, köklü okul şimdi de kumaş müzesi yapılmak isteniyor. Okulun kurulduğundan bu yana kumaşla, dokuma ile hiç ilgisi olmamıştır. Şimdi içinde böyle bir yaşanmışlık bulunmayan, aktif olarak 1800 öğrenciye eğitim veren bu bina, sadece Nişantaşı yani “İstanbul’un moda merkezi” olarak anılan semtte diye mi “kumaş müzesi” olacak?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.