M. Necati Sepetçioğlu anılıyor

M. Necati Sepetçioğlu anılıyor

“Çağımızın Dede Korkutu” olarak tanımlanan ve tarihi romanlarıyla nesillere tarih şuuru aşılayan edebiyatçı yazar Mustafa Necati Sepetçioğlu, vefatının 1. yıldönümü nedeniyle yapılacak etkinliklerle anılacak.

Sepetçioğlu için ilk program, 6 Temmuz Cuma günü saat 11.30’da Karacaahmet’teki mezarı başında olacak. Saat 11.30’da Karacaahmet Mezarlığı içindeki caminin önünde buluşacak olan Sepetçioğlu yakınları ve okuyucuları daha sonra birlikte mezarı ziyaret edecekler. Burada okunacak Kur’an-ı Kerim ve edilecek duadan sonra yazar hakkında kısa bir konuşma yapılacak.

Bu arada KKTC’nde de Sepetçioğlu için bir program düzenleniyor. Yarın (Cuma) Girne Camii’nde Cuma namazından önce Sepetçioğlu için bir mevlid-i şerif okunacak.

FATİH’TEKİ  PROGRAM

Sepetçioğlu’nun vefatının 1. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Fatih’te bir program yapılıyor. 8 Temmuz Pazar günü saat 14.00’te Fatih Yavuz Selim’deki Hoca Üveys Kütüphanesi’nde düzenlenen toplantıda merhumun yakın dostları olan yazarlar ve edebiyatçılar bir araya gelecek ve bir sohbet havası içinde Sepetçioğlu’nun fikir hayatımızdaki, kültür dünyamızdaki ve edebiyat alemimizdeki yeri üzerinde duracaklar.

Neyzen Aslı Berrin Yargıcı ise, dinleyicilere bir müzik ziyafeti çekecek. Sepetçioğlu’nun eserlerinden ve vefatından sonra hakkında yazılanlardan meydana gelecek sergi, toplantıdan sonra gezilebilecek. Fatih’te Hırkai Şerif Camii altındaki Hoca Üveys Kütüphanesi (Keçeciler Caddesi, No. 9/1)’ndeki program, herkese açık olacak. Programla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0 (212) 5252949 numaralı telefonu aramaları gerekiyor.

DOĞUM YERİNDE DE ANILIYOR

Mustafa Necati Sepetçioğlu, doğum yeri olan Tokat Zile’de de yâd ediliyor. Zile’de Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nden yapılan açıklamada, Sepetçioğlu’nun hâtırasını unutturmamak için büyük bir roman ve hikâye yarışması düzenlendiğini, yarışmaya gönderilen eserlerin jüri tarafından okunmakta olduğu ve önümüzdeki aylarda Zile’de düzenlenecek büyük bir törenle ödüllerin sahiplerine verileceği duyuruldu. Sepetçioğlu’nun sonsuzluğa yürüdüğü 8 Temmuz tarihinde memleketinde ruhuna bir mevlit okutulacak.

Bu yıl Mayıs ayında Mustafa Necati Sepetçioğlu ve eserleri hakkında Ankara’da bir panel tertip edilmişti. Eylül ayında da Zile Belediyesi büyük bir toplantı gerçekleştirecek.

Öte yandan Mehmet Nuri Yardım ve Nur Hilâl Ünlü’nün hazırladıkları “Mustafa Necati Sepetçioğlu” anma kitabı, önümüzdeki günlerde yazarın bütün eserlerini yayımlayan İrfan Yayıncılık tarafından neşredilecek. Kayseri’de de Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Argunşah, Kültür ve Turizm Bakanlığı için bir Sepetçioğlu kitabı hazırlıyor.

www.sanatalemi.net




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.