LAZER EPİLASYON DOSYASI

LAZER EPİLASYON DOSYASI

Yerel anlamda, toplumun nabzını tutan Şişli Gazetesi olarak, Laser Epilasyon konusunu, okurlarımızın gündemine taşıyoruz.

Sorunun tarafları olarak; bir tarafta, güzellik sektöründe faaliyet gösteren eğitim kurumları, sektörle ilgili ithalat ve imalatçılar, güzellik salonları var. Diğer tarafta ise; Türk Dermatoloji Derneği, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği bulunuyor.

Laser Epilasyonda; tüy gidermenin, bir sağlık sorunu ve bunun sonucunda uzman hekim tarafından ele alınması gereken bir mesele olarak mı kabul edilmesi gerekiyor, yoksa, estetikle ilgili bir konu olduğuna mı karar verilmeli. İşin düğümlendiği nokta da burası. Buna karar vereceklerin, bir an önce bu kararı vermeleri gerekiyor. Çünkü söz konusu olan, hem insan sağlığı ve hem de küçük ve orta ölçekli sayılabilecek çok sayıda işletme, verilecek bu karara göre, kendi varlıklarını sürdürüp sürdürmeyeceklerine karar verecekler.

Genellikle yurtdışında imalatı yapılıp, ithal edilen ve Sağlık Bakanlığı, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan ve kısa bir süre için güzellik merkezlerinde, estetisyenler ve diğer meslek elemanları tarafından, yasal olarak kullanılan, IPL laser epilasyon cihazlarının Türkiye de kimin tarafından ve ne amaçla kullanılabileceği konusu birkaç yıldır mahkemede.

Konuyu mahkemeye götüren, Türk Dermatoloji Derneği, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dernekleri; IPL yöntemiyle çalışan aygıtın, radyasyon etkisiyle çalıştığını ve insan sağlığını ilgilendiren bir konu olduğu için uzman tıp hekimi tarafından kullanılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Diğer taraf ise; bu işle ilgili ciddi ekonomik yatırım yaptıklarını, bu cihazların kullanımı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı, sertifika programları düzenlendiğini söylüyorlar. Bu sertifikaları alan kişilerin çalıştırılması suretiyle, bu cihazların güvenli bir şekilde, estetik ve güzellik sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından kullanılabilmesi gerektiğini söylüyor. Mevcut durumda bu cihazlarla laser epilasyonu yapan, uzman hekim kliniklerin çoğunda, fiilen doktor olmayan kişiler tarafından uygulamanın yapıldığını iddia belirtiyorlar.

Bir sonraki sayımızda, konunun muhataplarıyla birlikte geniş bir araştırmayı sizlerle paylaşacağız.

Ercan Macit/Şişli Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.