Kuştepe iftarından yaşam öyküleri

Kuştepe iftarından yaşam öyküleri

Ramazan Ayı’nın 9’uncu gününde iftarımızı Kuştepeli, dört çocuk sahibi Emine hanımların evinde açtık. Yükselen gökdelenlerin arasında kaderiyle baş başa bırakılmış Kuştepe’de hayatın renklerinden birini taşıyan bir hanenin iftar sofrasındaydık.

Bir Başbakan, bir polis, bir sanatçı çıkarabilecek potansiyele sahip bu aile ekibimizi ve Şişli Platformu destekçilerinden iş adamı Ali Osman Okan’ı da hayretler içinde bıraktı.

Kuştepe mahalle olarak ilerlemede mesleki ve yaşam standartları bakımından geride bırakılmış. İzlenimlerimiz bunu kanıtlıyordu.

İLGİNÇ AÇIKLAMALAR YAPTI

Ev sahibi Can Bey ile iftar sonrası yaptığımız röportajda ilginç açıklamalar yaptı. “ Çocuklarımın oynayabiliceği güvenilir bir ortam olmadığı gibi her yeri büyük rantların döndüğü bu dönme dolap oyununda Kuştepe’ yi de oyuncak ettiler. Yaşanabilir değil, terk etmesi mecburi bir ortam yarattılar.alanlarımızı alıp onların yerine paralı futbol sahaları koyarak adeta sizlere cocuklarınıza yer yok dediler.bizler bu mahalledekiler bayrak,su,peçete satarak geçimimiz sağlarken nasıl yüksek meblalara biçilmiş futbol sahasına çocuğumuzu nasıl yollayalım?Hangi parayla?diyerek uzun soluklu bir konuşmayı devam ettirdi.

HERŞEYE RAĞMEN HAYALLERE DOĞRU

Evdeki dört çocuğunda, ilkokulu dahi 4.sınıfa kadar okuyan, okullarını geleceklerini yarıda bırakan anne ve babalarının, Kuştepe’nin kaderine mahkum olmayı seçen  yaşıtlarının aksine ,onların  yarınları için tüm bu yaşanan olumsuz etkenlere rağmen kurdukları hayallerin peşlerinden adete koşarcasına ulaşma çabaları gönüllerimizde hayranlık uyandırdı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Bey‘in  hane bireylerinin dertlerini ve hayallerini kayda düşdüğü bu uzun soluklu röpartaj bittikten sonra, güzel sesiyle bizi uğurlayan geleceğin sanatçı adayı Elvan'a ismi gibi kaderinin de güzel olmasını diledikten sonra evlerinden ayrıldık.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.