Kurtuluş'a İkinci Bombalı Saldırı

Kurtuluş'a İkinci Bombalı Saldırı

Kurtuluş'ta 6 gün arayla meydana gelen 2. bombalı saldırı Kurtuluş sakinlerini oldukça tedirgin ediyor.

Şişli’nin Kurtuluş Mahallesi sakinleri hop oturup hop kalkıyor. Mahallede altı gün arayla ikinci ses bombalı saldırı düzenlendi. Kurtuluş Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezinde ardı ardına meydana gelen iki patlamada iki kişi hafif yaralandı. Şişli Gazetesi yayın ekibi olayın hemen ardından yaptığı araştırmada patlamadan kıl payı kurtulan Sinan Bulut’a ulaştı. Patlamanın şiddetiyle geçici sağırlık yaşayan Bulut, olay anı ile ilgili dehşete düşürecek açıklamalarda bulundu. Bombalı saldırının terör örgütü sempatizanları tarafından gerçekleştirilmiş olacağı tahmin ediliyor.

Dün akşam 19:30 sıralarında, görgü tanıklarına göre iki ses bombası 20-25 saniye aralıklarla patladı. Çevre esnafı ve vatandaşları sokağa döken şiddetli patlamaların hemen ardından olay yerine intikal eden emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Tuzak bomba ihtimaline karşı, bomba imha ekipleri de sevk edildi. Yaralılar ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.


KIYMA ALMAK İÇİN MARKETE GİDERKEN

Patlamanın meydana geldiği marketinin yanında ev yemekleri işletmeciliği yapan Sinan Bulut ölümden kıl payı kurtuldu. Kıyma almak için markete giren talihsiz adam ilk patlamanın meydana geldiği reyondan sadece 10 metre uzaklıktaydı. Olayın şokunu üzerinden atamayan esnaf, açıklamalarında şunları dile getirdi;

İYİKİ ET DOĞRATMIŞIM
Sinan Bulut

Kıyma almak için markete girdim, yarın hazırlayacağım yemekler içinde et almak istedim. Bu sırada şiddetli patlama oldu. Orta reyonda alev gördüm, kaçmak için kapıya yöneldim ancak 20-25 saniye aralıkla ikinci patlama meydana geldi. Sanki gemi batar gibi bağırmaya başladı insanlar. Hayatımda böyle ses duymadım. Can havliyle manav reyonuna yöneldim. O an içerisi dumandan gözükmüyordu, yangın söndürücülerle müdahale ettiler. Kulaklarım duymaya başladı. Kıymanın yanında et almak istedim. Reyon sorumlusunun sorusu üzerine eti doğramasını istedim. Eğer doğratmasaydım, büyük bir ihtimalle patlamanın olduğu nokta üzerinden geçecektim. İyi ki doğratmışım…


İLK PATLAMA DAHA ŞİDDETLİYDİ

Uğur Kökçü

Patlamanın meydana geldiği marketin karşısında baklava ve tatlı ürünleri satışı gerçekleştiren Uğur Kökçü olay anını şu şekilde anlattı; Çevrede elektrikler kesikti, markette jenaratör vardı. Çok şiddetli sarsılma hissettik, iki patlama oldu, ilki daha şiddetliydi. İtfaiyeyi aradım, ardından ambulanslarda geldi.





HER YER DİDİK DİDİK ARANDI

Patlama sonrası market içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yeri inceleme ekipleri, marketin her noktasını titizlikle inceledi. İncelemelerde tuzak bomba olasılığı da dikkate alındı. Çevre esnafına göre ardı ardına iki patlama sesi duyulduğu ifade edilirken bir market çalışanının üç patlama meydana geldiğini söylediği belirtildi.


KURTULUŞ’TA NELER OLUYOR?

Kurtuluş Mahallesi son durakta geçtiğimiz hafta asker eğlencesi düzenlenmiş, kimliği belirsiz kişilerce eğlenceye düzenlenen saldırıda PTT binası, petrol ofisi ve otobüsler zarar görmüştü. Grubun Türk bayrağını da yakmak istediği öne sürülmüştü. Ses bombalı, havai fişekli ve molotof kokteyli saldırının ardından önceki akşam alışveriş merkezine düzenlenen ses bombalı saldırı mahalle çevresindeki paniği artırdı.


BİR MESAJ MI VERİLMEK İSTENİYOR?

Mahalleyi hedef haline getiren kimliği belirsiz kişiler bir hafta arayla gerçekleştirdikleri ikinci büyük eylemleriyle halkı paniğe sürüklediler. Geçtiğimiz aylarda da yer yer ufak çaplı eylemlerin yaşandığı mahallede son günlerde yürekler ağza gelirken her iki büyük eylemde can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu. Ardı ardına gelen saldırılar, ‘bir mesaj mı verilmek isteniyor’ sorusunu akıllara getirdi. Terör örgütü sempatizanları ya da şiddet yanlısı bir grup tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen olayla ilgili tahkikat sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.