Kültürlü belediye otobüsü projesi

Kültürlü belediye otobüsü projesi

Proje, Belediye Otobüslerinin iç mekanlarındaki bazı noktalara ışıklı pano, broşürlük, gazetelik, afiş gibi halkı bilgilendirici dökümanlar koyarak, otobüslerde geçen ölü zamanı değerlendirmeyi hedefliyor.

İstanbul pek çok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapmış bir kültür şehri. Bu yüzden İstanbul’da yaşamak, belli sorumlulukları beraberinde getiriyor. İstanbullu olmak, nitelikli birer fert olmayı da gerektiriyor.

Her gün 1.7 milyon insan toplu taşıma araçlarından biri olan belediye otobüslerini kullanıyor. Her gün 2.183 belediye otobüsü görev yapıyor .İnsanlar bırakın dakikalarını, birkaç saatlerini otobüslerde geçiriyor. Belediye otobüslerini kullanan pek çok kişi bu dakikalarını ölü vakit olarak nitelendiriyor.

İstanbulluların %72’si yaşadığı şehri yeterince tanımıyor, %55’i de kullandığı güzergah üzerinde hangi tarihi eserlerin bulunduğunu bilmiyor.

Pertevniyal Lisesi öğrencileri Aybüke Kıyak ve Nesibe Amasyalıoğlu , halkın bu ölü vakitleri değerlendirmesi, bu arada çeşitli konularda bilgilenmesi ve bilinçlenmesi amacıyla bir proje geliştirdi.

Proje, Belediye Otobüslerinin iç mekanlarındaki bazı noktalara ışıklı pano, broşürlük, gazetelik, afiş gibi halkı bilgilendirici dökümanlar koyarak, otobüslerde geçen ölü zamanı değerlendirmeyi hedefliyor. Ayrıca Otobüs koltuklarının arkaları da yeniden düzenleniyor , pratik bilgiler, önemli gün ve haftalar , tarih coğrafya ve genel kültür bilgileri içeren yerler haline geliyor.

Işıklı Panolarda, özlü sözler, yıldönümleri, İstanbul’daki güncel kültürel etkinlikler yer alıyor. Gazeteliklerde, belediye yayınları, günlük gazeteler, dergiler ve bültenler bulunuyor.
Afişler önemli gün ve etkinlikleri duyuruyor.
Broşürlükte; otobüs hatları ile ilgili bilgiler, güzergahlar üzerindeki tarihi ve kültürel mekanların tanıtımı, kısa öyküler, nükteler, fıkralar ve karikatürler yer alıyor.

Proje 12 Mayıs Cumartesi günü Fatih Koleji Beylikdüzü kampusünde yapılacak olan 4.İstanbuluşum Şehircilik Proje Yarışmasında sergilenecek ve madalya için yarışacak.  İstanbuluşum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Koleji tarafından düzenleniyor

Yer: Fatih Koleji Beylikdüzü Kampüsü – BEYKENT/ BÜYÜKÇEKMECE
Tarih: 12 Mayıs 2007
Sergi ve Değerlendirme: 09.00- 12.30
Mehter gösterisi: 12.30- 13.30
Öğle Yemeği: 13.30- 15.30
Konser ve Ödül Töreni: 15.30

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.