“Kültür Tırı” Taksim Meydanı’nda çocuklarla buluştu!

“Kültür Tırı” Taksim Meydanı’nda çocuklarla buluştu!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hayata geçirilen “Evimiz İstanbul” projesinin “Kültür Tırı” modülü, 17 Haziran Perşem

Taksim Meydanı’nda 4 gün boyunca çocuklara yönelik etkinliklerle, İstanbul’la ilgili belgesel ve film gösterimlerinin yapılacağı “Kültür Tırı”, Taksim’den sonra İstanbul’un farklı meydanlarında binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

İlköğretim çağındaki İstanbullu tüm çocukları kent kültürünün farklı boyutlarına ilişkin bilgilendirmeyi, çocukları bu alanda geliştirmeyi ve İstanbul’un kültürel mirasını sahiplendirmeyi amaçlayan “Evimiz İstanbul” projesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle, TEGV’in eğitim parkı, öğrenim birimi, ateş böceği, okul çalışmaları ve kültür tırı ile 60.000’e yakın çocuk, 900 gönüllü ve 3.000 öğretmene ulaşmayı hedefliyor.

Projenin farklı modüllerinden biri olan “Kültür Tırı”nın programı içinde; çocuklara yönelik oyun tabanlı etkinlikler, çocuk ve yetişkinlere yönelik İstanbul’la ilgili çeşitli film-belgesel gösterimleri ve ziyaretçiler için anı olarak saklayabilecekleri “İstanbul Hatırası” fotoğraf çekimi bulunuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Üyesi Vecdi Sayar ve TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin’in ev sahipliğinde, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ ın katılımıyla 17 Haziran Perşembe günü Taksim Meydanı’nda kapılarını İstanbullu çocuklara açan “Kültür Tırı” 4 gün boyunca Taksim Meydanı’nda olacak.

Eğitim İçin İşbirliğine Devam

İstanbul’un farklı ilçelerini gezerek, yüzlerce çocuğa ulaşacak “Kültür Tırı”nın Taksim meydanından başlayacak yolculuğuna şahit olmaktan ötürü gurur duyduklarını belirten İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Üyesi Vecdi Sayar, “ Ajansımız Eğitim Yönetmenliği çatısı altında, Bakanlığımız ile ortaklaşa,  eğitimle ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde, kültür-sanat, çevre, tarih ve müzecilik alanlarında eğitim projeleri üreterek, önümüzdeki dönemde de yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, “İstanbul’un kültürel ve tarihi dokusu konusunda farkındalık yaratılması çok önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. TEGV, İstanbul’un gelişiminde önemli bir etkiye sahip olacak İstanbul 2010 sürecinde böyle bir etkinliği, İstanbul’da yaşayan ve İstanbul’un geleceği olan ilköğretim çağındaki çocuklar ile aileler ve öğretmenlere sunmayı, İstanbul’un yarınları için kıymetli bir miras paylaşımı ve kültürel değişim projesi olarak görmektedir.”dedi.

Öğrenci ve öğretmenlerden Beyaz Gürültü…

Farklı performanslarla 4 gün boyunca Taksim Meydanı’nda olacak “Kültür Tırı”nın açılışı, “Beyaz Gürültü” konserleriyle renkli anlara sahne oldu.

Elginkan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan “Beyaz Gürültü” orkestrası yaylı, üflemeli, vurmalı, telli ve klavyeli çalgılarla dinleyenleri farklı melodilerle buluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.