Sağlık, doğa ve sanatın buluşması

Sağlık, doğa ve sanatın buluşması

Bugün Taksim Elite World Hotel’de sağlık, doğa ve sanatı buluşturan, Prof. Dr. Işık Tuğlular’ın ‘ Doğa Heykelde Hayat Buluyor’ isimli sergisi sergilendi.

1980 yılında bir üzüm bağının bozulması sırasında çıkarılan üzüm köklerini  görmesiyle birlikte uzun yıllar boyunca sanatını geliştiren Prof. Dr. Işık Tuğlular, doğanın kendisine armağan ettiği ağaç dalları ve kök gibi materyallerden oluşturduğu ve farklı komposizyonlar içerisinde tasarladığı eserlerini sergiledi.

Materyallerinin cansız olarak kullandığını ifade eden Tuğlular, ‘fırınların önünde yakılacak materyalleri bile rica edip istiyorum.’  dedi.



Prof. Dr. Işık Tuğlular kimdir?

1943 yılında İzmir’ de doğan Prof. Dr. Işık Tuğlular, 1968 yılında  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak Hekimlik hayatına başlamıştır. 1971 yılında Farmakoloji Uzmanı, 1978 yılındaFarmakoloji ve Toksikoloji Doçenti, 1988 yılında Farmakoloji ve Toksikoloji Profesörü unvanlarını alan Tuğlular, akademik yaşamını mezunu olduğu Ege Üniversitesi bünyesinde sürdürmüştür. 1986 yılında insanlarda klinik araştırmaları ilk başlatanlardan biri olarak 1993 yılında Ege Üniversitesi’ nde İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ARGEFAR)’ ni kurmuştur. 2 özgün kitabı, 2 çeviri kitabı ve 15 eserde bölüm yazarlığı yanında birçok özgün araştırma makalesi bulunmaktadır. 2010 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan emekli olmuş ve 2012 yılında Ege Üniversitesi Üstün Hizmet Madalyası ödülü ile onurlandırılmıştır. Çalışma hayatına halen kurucusu olduğu ARGEFAR’da Danışman olarak devam etmektedir. Aynı zamanda sanat faaliyetlerini de sürdüren Prof. Dr. Tuğlular ağaç kökleri ve dalları üzerine dünyada örneklerine çok fazla rastlanmayan bir heykelcilik akımının ülkemizdeki nadir temsilcilerindendir. İzmir / Kemalpaşa’da bulunan atölyesinde sanat çalışmalarına halen devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.