Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir mi

Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir mi

Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir mi

 

İnsanlar acil nakit ihtiyaçlarında direkt olarak bankanın kapısını çalmaktadır. Banka ilk olarak nakit şeklinde ilettiği parayı üzerine faiz ekleyerek aydan aya sizden tahsil eder. Herhangi bir aksaklıkta borcunuzu ödeyemediğiniz durumda ise bazı sorunlar patlak verir. Peki Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur? İşte tüm detaylar…

Kredi borcunuzu 90 günlük süre boyunca herhangi bir yasal işlem başlatılmadan ödemeyebilirsiniz. Tabi bu 90 gün içerisinde ödemediğiniz için faiz işleyecektir ve ödemeniz gereken tutar artacaktır. 90 gün boyunca ödemediğiniz krediler 91.günde banka tarafından 3 – 7 gün arasında verilen son ödeme tarihine kadar hala ödenmezse yasal takibe girer. Yasal takiple birlikte icra, maaşın bir bölümüne el koyulması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Hapis cezası var mı? Herhangi bir şekilde haciz işlemi başlatılmadan önce banka avukatı sizinle iletişime geçer ve kredi borcunuzu ödemeniz için size belirli imkanlar sunar. Bu imkanlardan birisi ise “taahhütname“dir. Taahhünatme borcunuzu tekrardan yapılandırarak, belirli tutarlarla bankaya ödemeniz için imzaladığınız bir belgedir. Bu belgeyi imzalarsanız, belgede yer alan aylık ödeme tutarlarını bankaya günü gününe ödemekle yükümlüsünüz. Eğer 1 gün dahi geçerse hapis cezasına çarptırılırsınız. Fakat avukat tarafından size yöneltilen taahhütnameyi imzalamazsanız, herhangi bir hapis cezası verilemez. Sadece işlemler hacizle ve maaşın belirli bir bölümüne el koymayla sonlanır.

Kaynak: KrediHaber24.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.