Konutta dudak uçuklatacak kampanya

Konutta dudak uçuklatacak kampanya

Satışlar durunca inşaat firmaları inanılmaz kampanyalar başlattı.

Bahçeşehir’deki Başkaşehir projesinde dairesini beğenmeyen müşteriye peşinatı yıllık % 25 faizle iade ediliyor. Peşinatı yatırıp daireden vazgeçen müşteri Hazine bonosu faizinden tam 9 puan fazla kazanç sağlayacak

Konuttaki arz fazlasına talepteki durgunluk eklenince inşaat firmaları dudak uçuklatacak kampanyalarla müşteri avına çıktı. Kampanyaların en çarpıcı olanı ise Bahçeşehir’deki ‘Başkaşehir’ projesinden geldi. Projeyi TOKİ’yle ortaklaşa yapan Yapı Endüstrisi

firması müşteriye ‘alımdan vazgeçme hakkı’ tanıdı ve başlangıçta aldığı yüzde 30’luk peşinatı faiziyle iade garantisi verdi. İade faizini ise yüzde 25, yani Hazine bonosu faizlerinin tam 9 puan üzerinde. Şimdi kampanyaya katılıp bir yıl sonra alımdan vazgeçen müşteri gelecek bir yılki enflasyon da göz önünde bulundurulduğunda yüzde 18 düzeyinde reel getiri elde edecek. Bu şekilde garantili bir yatırım aracı ise dünyanın hiçbir yerinde yok.

KÁR GARANTİSİNE 250 TALEP GELDİ

36-259 metrekare büyüklükteki toplam bin 233 dairenin yer aldığı Başkaşehir dairelerin fiyatı 59 bin 500 ile 394 bin 500 YTL arasında değişirken, kampanyaya katılacak müşterilerden yüzde 30’luk peşinat hemen alınıyor. Müşteri peşinatı yatırdıktan sonra bir yıl hiç taksit ödemesi yapmıyor. Firma 2 yıl içinde teslim garantisi olan konutların kaba halini birinci yıl sonunda müşteriye gösteriyor. Müşteri daireyi beğenmediği taktirde 45 gün önceden haber vererek yatırdığı peşinatı yüzde 25 faiziyle birlikte bir ayda geri alıyor. Kár garantili kampanyayı düzenleyen Yapı Endüstrisi Başkanı Suha Yılmaz, müşteri vazgeçerse peşinatın anaparasını TOKİ’nin, yüzde 25 faizini ise kendilerinin ödeyeceğini belirtti. Yılmaz, söz konusu kampanyayla bugüne kadar 250 konut sattıklarını kaydetti.

Peşinatı 6 ayda ödenen proje


Başakşehir dışında gayrimenkul sektöründe birçok cazip kampanya bulunuyor. Örneğin Sarıgazi’de Sarıköy Projesi’ni başlatan KC Group da cazip bir uygulama başlattı. 120 ay boyunca 0 faizle konut satacağını duyuran KC, proje için yüzde 30 peşinat aldıktan sonra dairelerin teslimatına kadar hiç para almama garantisi veriyor. Teslime ise sadece yüzde 20’lik ödeme isteniyor. Kalan tutar ise 120 ayda sıfır faizle ödeniyor. Bir diğer kampanya ise Kuzu Grup’a ait Spradon Projesi’nde uygulanıyor. Şirket daireler için istediği yüzde 48’lik peşinatı bile 6 ayda 3 taksitle ödeme imkanı tanıyor. Şirket yetkilileri peşinatta zorlananlar için bu çözümü ürettiklerini kaydediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.