"Konuşan Eller Buluşan Gönüller"

"Konuşan Eller Buluşan Gönüller"

Bölgemiz eğitim kurumlarından Akademia Lingua Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Yılmaz işitme engellilerin sosyal hayatlarında iletişim eksikliği yaşadıklarını bu sebeple işaret dili için sosyal sorumluluk projesinin temellerini attıklarını belirtti.

 İşitme ve konuşma engellilerin kendilerini ifade edemedikleri için toplumdan soyutlanmaları kurucuları harekete geçirdi. Konuşma engelliler derneği ile işbirliğine giderek, projelerini İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul İşkur Bölge Müdürlüğüne ilettiler. Aldıkları olumlu cevap ile tanıtım çalışmalarına başladıklarını belirten Yılmaz özellikle kamu kuruluşlarında çalışan personelin işaret dilini bilmesi ve engelli vatandaşlara kaliteli hizmet sunulması  gerektiğini düşünüyor.

İşaret dili eğitimi uzman kişiler tarafından verilecek. Bu eğitimi sosyal sorumluluk projesi olarak gören Yılmaz engelli vatandaşlarımıza duyarlı olunması gerektiğini, işaret dilini öğrenerek engelli vatandaşlarımızın topluma karışmasını sağlamamız gerektiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.