Koçluk ile Kendinizi Keşfedin

Koçluk ile Kendinizi Keşfedin

Yaşam Koçluğu, danışanın gerçekleştirmeyi arzuladığı amaca ulaşabilmesi asına Yaşam koç’u ve danışan konumundaki bireyin arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisi şeklinde tanımlanır.

Yaşam Koçluğu, danışanın gerçekleştirmeyi arzuladığı amaca ulaşabilmesi asına Yaşam koç’u ve danışan konumundaki bireyin arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisi şeklinde tanımlanır.  Yaşam Koçluğu hedef olarak, kişinin kendisinin koyduğu bir hedefe, yaşam koçu desteği ve yardımı ile ulaşması ve süreç içerisinde hayat içerisinde karşılaştığı problemlerinin üstesinden kendi başına gelmeyi öğrenmesidir.

 

Yaşam Koçluğu süreci içerisinde danışan kendisini eskisinden çok daha iyi tanır, zaten var olan potansiyelini keşfeder ve yaptığı hatalardan gerekli dersleri çıkartarak yetkinliklerini geliştirir. Yaşam Koçu desteği ile Size fayda sağlamayan duygu ve düşüncelerden ve bağımlılıklarınızdan özgürleştiğiniz zaman hayatınız içerisinde neler değişirdi?

 

Pekiyaşam koçluğu desteği alarak değiştirmek istediğiniz alışkanlıklarınızı güvenli ve kolay bir şekilde değiştiriyor olmak; bu alışkanlıkların yerine, çok daha anlamlı, eskisinden daha yararlı başka alışkanlıklar kazanıyor olmak, kendinizi eskisinden çok daha iyi hissetmenize ne şekilde katkı sağlardı?

 

NLP yeni gelişen günümüz teknoloji ve biliminin ışığında ilerleyerek insan beyninin çalışma prensiplerini ve bir bütün olarak insanı inceler. Beynimizi çocukluğumuzdan başlayarak ne şekilde programladığımızı, dış dünyayı nasıl algıladığımızı, çevremizle ne şekilde iletişim ve bağlantı kurduğumuzu ve tüm bunları hangi yolları izleyerek değiştirebileceğimiz konularını inceler.

 

NLP en kısa ifade ile mükemmelliğin, mükemmele ulaşmanın bilim ve sanatıdır ve insan davranışlarının mükemmelliği konusu üzerine yoğunlaşır. Kişisel zenginliği, sosyal hayatta ve iş hayatı içerisinde doğru bir şekilde iletişim kurabilmeyi, istenilen doğrultuda davranış değişikliği yapabilmeyi ve problem oluşturan nedenlerin farkına vararak kalıcı ve etkin çözümler üretebilmeyi sağlar.

 

Koçluk Eğitimi, koç ile danışan konumundaki birey arasında karşılıklı güven ve gizlilik esası üzerine kurulan bir "ortaklık" ilişkisi temeline dayanır. Karşılıklı olarak sorumluluk bilinci ve sürekli olarak takip edilecek bir çalışma gerektirir. Koçluk eğitimi almış bir profesyonel koç, daha çok danışanına zaten güçlü olduğu ve bunun yanında gelişmeye açık durumdaki yönlerini ve kişisel hedeflerini bulması konusunda destek olur. Danışanın kişisel hedefleri tespit edildikten sonra, hedef doğrultusundaki stratejileri, bu stratejilere uygun eylem planları koç ile birlikte tespit eder.

 

Koçluk sistemi içerisinde koçun kişisel doğruları değil bireyin kendisine ait doğrular hayata geçirilir.

Koçluk çalışmasının esas unsuru, koç tarafından sorulan doğru ve güçlü sorularla bireyin içerisinde bulunduğu duruma yeni ve farklı açılardan bakabilmesini, önceden farkına varmakta zorlandığı çözüm yollarını rahat bir şekilde görmesini sağlamaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.