KİTAP OKUMAYA HAZIRLAYAN SİTE

KİTAP OKUMAYA HAZIRLAYAN SİTE

Ülkemiz dünyanın en az kitap okunduğu yerlerinden biri. Bu duruma karşı duran internet ve kitap severler ise oluşturdukları siteyle insanlara kitap sevgisi aşılamaya çalışıyor.

Büyük bir edebi geçmişi olmasına rağmen günümüz Türk insanın kitaplarla arası iyi değil. Araştırmalar bu konuda büyükinternet sitesi, insanları bu konuda teşvik ediyor. eksikliklerimiz olduğunu ortaya koyuyor. Devletin okullara kitap dağıtarak başladığı teşviklere edebiyat sevenler de katıldı. Kitap severlerin oluşturduğu bir

Kitapokuyoruz.com adlı bu site yayın evleri, yazarlar ve Kültür Bakanlığı'yla iletişime geçip bu kurumların haberlerini kullanıcılara sunmaya çalışıyor. Site şimdilik yeni çıkan kitapların özetlerini yayınlayan bir sisteme sahip. Ancak önümüzdeki aylarda sayfada e-kitaplarda bulmak mümkün.

Yardım kampanyaları düzenliyorlar

İnsanların edebi yayınları daha iyi takip etmesini hedefleyen site yöneticileri, belirli bir yayın evi ya da yazara abone olmanızı sağlayan bir sistem tasarlamış. Bu sayede takip ettiğiniz yazar ve yayın evinin en son eserlerine hızlıca ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca sevdiğiniz tarzda bir kitaba benzer örnekleri site sayesinde bulmanız da mümkün. Bazı günler buluşma da düzenleyen topluluk üyeleri ihtiyacı olan okullara da kitap yollama kampanyaları düzenliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.