Kiracıya yeni yıl müjdesi

Kiracıya yeni yıl müjdesi

Hükümet, 171 temel yasada değişiklik yapacak. İşte kiracıları sevindirecek tasarı..

Adalet Bakanı Şahin açıkladı... Yıllık kira artışı enflasyon kadar olacak... Kiracının evsahibine vereceği depozito 3 kira bedelini geçmeyecek....

Hükümet 2008'de milyonlarca kiracının yüzünü güldürecek. 171 temel yasada değişiklik yapılacağını açıklayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kiracılarla ilgili çok önemli müjdeler verdi. Çıkartılacak yeni yasayla, yıllık kira artışı enflasyon oranını geçmeyecek.

PEŞİN ÖDEME YOK

Ayrıca, bir kira yılı içinde kira bir defa ödenmediğinde kalan diğer ayların kirasının peşin ödenmesi zorunluluğu da ortadan kaldırılıyor. Kiracının vereceği depozito ise 3 aylık kira bedelini geçmeyecek.

***

Kiracıya müjde

Bakan Şahin, açıkladı: Yıllık kira artış oranı enflasyona endekslenecek. Ödenecek depozitoya sınır getirilecek.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kira artışlarının enflasyona endeksleneceğini açıkladı. Bu yıl hukuk reformu alanında güçlü adımların atılacağını belirten Şahin, Türk Ticaret Kanunu'nu bu ay ya da şubatta Meclis'ten geçirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, 17 temel yasada değişiklik öngören tasarının da önümüzdeki hafta ele alınabileceğini belirterek, gündelik hayata çeki düzen veren düzenlemeler getirmeyi amaçladıklarını anlattı. Borçlar Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle tüketicinin korunmasının sağlanacağını dile getiren Şahin, bazı yeni düzenlemeleri şöyle anlattı:
* Yıllık kira artış oranı, enflasyona endekslenecek. Kira bir defa ödenmediğinde kalan diğer ayların kirasının peşin ödenmesi zorunluluğu kalkacak. Depozito, 3 aylık kirayı geçemeyecek.

EŞTEN İZİN ALINACAK

* Elektronik imza, ıslak imzayla aynı hukuki sonuçları doğuracak.
* Eşlerden biri, diğerinin rızasıyla kefil olabilecek. Kefilin sorumlu tutulacağı miktarı, kefil belirleyecek.

Takvim


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.