Kinoa aktarda, eczanede bulunur mu?

Kinoa aktarda, eczanede bulunur mu?

Sık sık duyulan kinoa tahıl olarak kullanılan ama tahıl olmayan bir besindir. Yenebilir tohumlar için tarımı yapılır ve aslında pancar ve ıspanak gibi bitkilere daha yakındır.

Sık sık duyulan kinoa tahıl olarak kullanılan ama tahıl olmayan bir besindir. Yenebilir tohumlar için tarımı yapılır ve aslında pancar ve ıspanak gibi bitkilere daha yakındır. Etli ve besleyici yaprakları vardır. Salkım salkım çiçek açar ve bu çiçekler zengin besin değeri olan minik tohumlara dönüşür. Yenilen kısmı ise kuru boncuk görünümlü minik tohumlardır. kinoa kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor ve bol miktarda lif içerir. Kinoa’da bulunan lif kabızlığa, demir ise kansızlığa iyi gelir. Kalsiyum kemik ve dişleri güçlendirir. Vücudun ihtiyaç duyduğu asitleri içerir. Yağ oranı oldukça düşüktür.Besleyici değeri yüksek olmasına rağmen kilo aldırmayan ve kolay hazmedilen bir besindir.

Kinoa Nerede Satılır?

Son dönemlerde diyet listelerinin başında bulunan bir ürün olduğu için birçok şekilde tüketilmeğe başlandı. Bu yüzden kinoa’yı büyük marketlerde ya da alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. kinoa ile zayıflama akını sayesinde milyonlarca kilo ideal kilosuna kavuşmuştur. 100’den fazla çeşidi olan kinoa’nın ticari olarak satılan kırmızı, siyah ve beyaz olmak üzere 3 çeşidi vardır. Türkiye’de genellikle beyazı satılır.

  • kansızlığın giderilmesinde en büyük yardımcıdır.
  • Enzimler sayesinde yaşlanmayı yavaşlatır cildi parlak ve sağlıklı görünüme kavuşturur.
  • Kırışıklıkları azaltır , en önemlisi ise kalbi koruyup güçlendirmesidir.
  • Tok tutucu özelliği ile diyet için ön planda bulunur.

Kinoa fiyatları

Türk mutfağına yeni giren kinoayı hemen hemen tüm aktarlarda, eczanelerde ve bir çok markette bulmak mümkündür. Etkisi kullananlar tarafından da onaylanan kinoa ile sağlıklı bir şekilde zayıflamak mümkündür. kinoa içeceği nasıl tüketilir sayfamızdan kinoanın farklı kullanım tariflerini öğrenebilirsiniz. Yağ miktarının az olması ve içerdiği zengin besin kaynağı ile kan şekerinin düzene girmesine yardımcı olur. Kinoa fazla soğuk veya fazla sıcak ortamlara dayanıklı olmayan bu neden ile sadece dağın eteklerinde yetişen besin değerleri çok yüksek insan sağlığına çok faydalı bir tahıldır. Bitkisel gıdalar arasında en yüksek protein içeriğine sahip olan kinoa süper besin olarak tanıtılmıştır. Bulgur kıvamında bir tahıl olduğu için Türk mutfağına uyum sağlamıştır. Kinoa makineli tarıma uygundur, 1 kiloda yaklaşık 200 gr protein bulunur. Proetin uzun süre tok tutar. Kinoadan pilav salata kahvaltılık hatta un haline getirilirse tatlı da yapılabilir. Kinoayı pirinç ve bulgurun kullanıldığı her yerde bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.