Kilo Almak İçin Hangisi Kullanılmalı? | Protein Tozu vs Karbonhidrat Tozu

Kilo Almak İçin Hangisi Kullanılmalı? | Protein Tozu vs Karbonhidrat Tozu

Kilo almak yorucu ve insan bedenini zorlayıcı bir süreç gibi görünse de aslında doğru bir şekilde hareket edBağlantıildiğinde düşünüldüğü kadar da zor olmayacaktır.

Kilo almak yorucu ve insan bedenini zorlayıcı bir süreç gibi görünse de aslında doğru bir şekilde hareket edildiğinde düşünüldüğü kadar da zor olmayacaktır. Kilo almanız için yapmanız gereken şey sağlıksız ve paketli olan gıdaları yemek değildir. Bu nedenle de ilk önce yapmanız gereken şey doğru adımları takip edebilmekten geçer. Kilo alımında en doğru karar karbonhidrat tozlarıdır. Bir anlamda kilo aldırıcı şekliyle de bilinen bu ürünler protein tozlarıyla da aynı özelliğe sahiptirler içerik noktasından birbirini kıyasladığınız da ise aslında birbirinden farklı besin gruplarından oluşurlar. Bu iki farklı ürünün de amacı kilo alımınıza kolaylık sağlayabilmektedir. Kilo almak her insan için kolay olmayabilir bazı insanlar yedikleri ve içtikleri her şeyden kilo alırlarken bazıları da ne yerse yesin kilo alamazlar. Bu durum onların fiziksel olarak daha küçük görünmelerine neden olacağından çok fazla tercih edilmez. Bu makalemizde ise sizlere bu ürünlerin genel anlamda özelliklerinden ve farklılıklarından bahsetmek istiyorum.

Karbonhidrat ve Protein Tozu Farkları

Karbonhidrat ve protein tozlarının arasındaki en büyük fark içerisindeki karbonhidrat miktarlarından kaynaklanmaktadır. İsmini ise zaten buradan alan karbonhidratlar vücudun enerji açığını kapatma görevini iyi bir şekilde yerine getirirler. İnsan vücudunda harcanmamış olan karbonhidratlar yağ olarak depolanır yağlar ise kilolu bir vücudun oluşması için oldukça önemlidir. Kilo almak isteyenlerin en çok kafa karışıklığı yaşadığı konuların başında bu gelir [1].  

Zayıf kişilerin en büyük sıkıntıları metabolizmalarından kaynaklanmaktadır. Çünkü onların metabolizmaları çok hızlı bir şekilde çalışır ve kilo alamazlar. Kilo almanız için vücudunuzun daha fazla karbonhidrat ihtiyacı söz konusu olacaktır. Besinler ise bazen yetersiz kalacaktır bu durumda karbonhidrat tozu gibi besin takviyelerinden faydalanmak gereklidir. Sonuç olarak söylemek gerekirse kilo alınmasında en temel madde karbonhidratlardır. Karbonhidrat tozlarından sonra protein tozlarına gelecek olursak onlar kaslı bir vücudun olması için destekleyici ek gıda takviyeleridir. Protein tozlarının içerisinde bir insanın kaslarının gelişmesini sağlayan protein maddesi oldukça yüksek oranda bulunmaktadır. Ancak kilo alınmasında da etkisi mutlaka vardır. Biz her iki ürün noktasında olaya daha çok kilo aldırıcılar olarak yaklaştığımız için içeriklerini inceleyerek bir sonuca bağlamayı daha doğru olarak bulduk proteinler için kilo aldırıcı şeklinde değerlendirecek olsa da aslında onların içerisinde de kilo alınmasını sağlayanın karbonhidrat olduğunu belirtmişti. Kısacası şunu söylemek gerekir ki protein tozlarının içerisinde ortalama olarak % 70 civarında protein maddesi yer almaktadır. Karbonhidrat tozunda da % 75 civarında bir karbonhidrat maddesi vardır. Dolayısıyla ideal bir şekilde kilo alımının desteklenmesi isteniyorsa burada kilo ve hacim kazandıran gainer özelliği bulunan karbonhidrat tozlarını tercih etmek doğru bir yaklaşım olacaktır.

Yukarıda belirtmiş oranlara baktığımızda ise protein tozunun içerisinde yer alan karbonhidrat miktarının en fazla % 30 civarında olabileceğini söyleyebiliriz. Bu da demek oluyor ki amacınız kaslı bir vücut oluşturmak ise o zaman tercih edilebilir ancak dışardan bakıldığında zayıf, sıska ve de çelimsiz biri gibi duruyorsanız o zaman sizin tüketmeniz gereken ilk etapta karbonhidrat tozu olmalıdır [2].

SONUÇ

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki her insanın bu besin takviyelerini kullanım amacı farklıdır. Amacınıza göre doğru adımları atmayı başardığınızda da istediğiniz sonucu alabilmeniz için herhangi bir engel yoktur. Kilo almak en az vermek kadar zor bir işlemdir. Bu nedenle de ne yaparsam yapayım kilo alamıyorum diyenlerdenseniz onun için karbonhidrat tozunu size tavsiye olarak önerebilirim. Son olarak tüketeceğiniz ürününde markasını bilerek hareket etmenizde fayda vardır aksi takdirde sağlıksız bir ürünü de kullanmak size faydadan çok zarar getirebilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.