Kılıçdaroğlu'ndan dünya lideri cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan dünya lideri cevabı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir TV programında Sarıgül'ün Başbakan Erdoğan hakkında yaptığı "o artık bir dünya lideri" yorumunu eleştirdi.

      CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanaltürk'te yayımlanan bir TV programına katıldı. Programdan önce, vatandaşların CHP ve siyasetle ilgili sorulara verdikleri cevaplardan oluşan bazı röportajlar yayınlandı. Programda soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımıyla ilgili herhangi bir pazarlığın olmadığını ve İstanbul'daki ilçelerde belediye başkanı adayları belirleme sürecinde Sarıgül ile karar verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

"Sarıgül korkunuz var mı?"
     "Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığı'na gelmesi gibi bir korku yaşıyor musunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, kendisinin parti tüzüğünü değiştirdiğini ve genel başkanlığın değişmesiyle ilgili var olan düzenlemeleri kaldırdığını anlattı. Kılıçdaroğlu, beldedeki parti yöneticilerinin dahi genel başkanlığa talip olmasının kendisini mutlu edeceğini belirtti.

"Dünya liderinin basın mensubunu suçlama hakkı yok"
      Sarıgül'ün "Başbakan Erdoğan İstanbul ile uğraşmasın o artık bir dünya lideri" sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan'ın dünya lideri olup olmadığını şöyle yakın çevreye bakıp görelim. Dünya lideri olan bir kişinin, öncelikle kendi komşularıyla ilişkilerinin iyi olması lazım. İyi mi? Hayır. İran 'la mı iyi Irak'la mı iyi, Suriye'yle mi iyi Mısır ile mi iyi? Hayır değil. Liderlik farklı bir şeydir. Kendi ülkesinde lider olamayanın, dünyada lider olma şansı yoktur. Sizin kendi kendinizi dünya lideri olarak ilan etmenizin anlamı yoktur. Başkalarının sizi lider olarak görmesi gerekir... Size yabancı bir basın mensubu soru sorduğu zaman siz o lider olan kişinin o basın mensubunu suçlama hakkı var mı? “Yok" diye konuştu. Liderlik konusunun farklı bir olgu olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün sözlerine katılmadığının altını çizdi.

Tekin mi Sarıgül mü?
     "İstanbul'da Gürsel Tekin mi? Sarıgül mü?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, İstanbul'da adayın kimin olacağına İstanbulluların karar vereceğini belirtti.
     "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır sözüne inanıyor musunuz?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "İstanbul önemli tabii, dünya kenti. 81 ilin bileşkesi" dedi.
      Kılıçdaroğlu, söze katılıp katılmadığının sorulması üzerine de "Türkiye'yi alır" yanıtını verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.