Kıl Çadır

Kıl Çadır

Kıl Çadır

 

Geçmişten günümüze bir kültür miras gelen kıl çadır, şimdilerde yaşam alanından ziyade sosyal alanlarda kullanır hale geliyor. Güçlü ve dayanıklı yapısı itibari ile de tercih edilir.

Kıl Çadır Nedir?

Tüm Türk beyliklerinde olduğu gibi Osmanlı İmparatorluğu zamanında da kullanılan bu çadırlar, Türk kültürünün ayrılmaz bir simgesi haline gelir. Yörüklerin de yaylalarda yaşadıkları sırada kullandıkları bu çadırlar artık günümüzde farklı anlayışlarda kullanılmaya başlıyor.

Kıl Çadır Tarihi

Tarihi bakımdan üretim ve geliştirme konusu eski Türk beyliklerine kadar dayanır. Eski göçebe Türk topluluklarında kullanılan bu çadırlar günümüze kadar varlığını getirmesindeki en önemli etken kıl çadır ürününün çok rahat bir şekilde kurulumunun ve sökümünün olması. Göçebe toplumların kullandığı bu çadırların rahat sökülüp kurulabilmesi de ayrı bir avantajdı.

Kıl Çadır Tercihi

Alternatiflerine kıyas ile daha uygun fiyatlarda bulunabilen bu çadır türü sahip olduğu özellikler bakımından da göz doldurur. Kolay kurulumu haricinde bütçe dostu olması ile de tercih sebebi olur. Maliyet olarak hesaplı olmasının yanı sıra kurulumu kolay taşınması, teslimi ve sökümü de uygun fiyatlara gerçekleşir. Kıl çadır ürünleri görmek için https://otantikkilcadir.com.tr/kil-cadir/ sitesine bakabilirsiniz.

Kıl Çadır Özellikleri

Şimdilerde restoran, kafe, tiyatro gösterilende ya da fuar alanları için tercih edilen bu çadırların pek çok özelliği bulunur.

Bu özellikler aşağıda gibidir:

  • Üretiminde keçi tüyü kullanılır
  • Dışardaki sıcak ya da soğuk havayı içeriye geçirmez
  • Zorlu hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Kolayca yırtılma olmuyor ve zarar görmüyor.
  • Üretiminde keçi kılı kullanılmasından ötürü yılan, akrep, böcek ve farklı haşerelere karşı duyarlıdır.
  • Isıya karşı dayanıklıdır
  • Süslemesi kolay olur

İklimsel olaylara karışı dayanıklılığının yanı sıra korunaklı yapısı da ayrı bir özelliği olur.

Kıl Çadır Kullanımı

Osmanlı döneminden de daha bir eski tarihe dayanan bu çadırlar zaman içerisinde kültüründe bir parçası halini alır. Günümüzdeki kullanım alanları; otel bahçeleri, düğün salonları, yemek alanları ve belediyeler tarafından tercih edilir ayrıca tercih edilmesinin en önemli sebepleri arasında estetiksel görünümleri ve otantik hava vermeleri bulunur.

Kıl Çadır Fiyatları

Çadır için fiyatlandırma istenilen metrekare bazında yapılır. Çadır yapımını 4 katman oluşturur bu neden ile bu katmanlar için kullanılan malzemelerin kalitesi de önem taşır. Metrekarenin büyümesi ile fiyatlar da daha uygun hale gelir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.