Keskin, meclis üyelerinin soruşturulmasını gündeme taşıdı!

Keskin, meclis üyelerinin soruşturulmasını gündeme taşıdı!

Şişli’de bir ilk daha yaşanıyor. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, temizlik ihalesi haberi nedeniyle, CHP Şişli meclis üyelerine soruşturma açılmasını gündeme taşıdı.

HABER, TEMİZLİK İŞİNİ BELEDİYENİN KENDİSİNİN YAPMASI ÖNERİSİYDİ

Şişli Gazetesi’nde çıkan haber; CHP İBB ve Şişli Belediyesi meclis üyesi Seyfi Erbaş’ın, Şişli Belediyesi’nde yapılan temizlik ihalesi işinin, Şişli Belediyesi’nin kendi bünyesinde yapma önerisiydi. Bu öneriden dolayı yapılan haber nedeniyle meclis üyeleri, soruşturma açarız diye uyarıldı.

KESKİN, MECLİS ÖNCESİ KRİZ TOPLANTISI YAPTI

Muammer Keskin, meclis öncesi, saat 08.30’ta, Şişli Gazetesi’nde çıkan, Şişli Belediyesi'ni 121 milyon kara geçirecek ve Şişli tarihe geçecek bir projeyi, haber yapılarak kamuoyuna duyurulması nedeniyle ortaya çıkan olaylardan dolayı bir kriz toplantısı yaptı.

Keskin, bu toplantıya; CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman, Şişli Belediyesi Meclis Başkan Vekili Çetin Keçeli, CHP Grup Başkan Vekili Doğan Kılıç’ı davet etti.

ŞİŞLİ GAZETESİ’NDE HABER ÇIKMAMASI İÇİN ÖNLEM

Keskin’in meclis öncesi yaptığı bu toplantıda, Şişli Gazetesi’nde çıkan haberlerin, içeriden bilgi verilerek yapıldığını, bundan sonrada bu ve bezeri haberlerin çıkmaması, dolayısıyla da Şişli halkının belediyede yaşanan olayları duymaması için acil bir önlem alınması gerektiğini ifade etti.

MECLİS ÜYELERİNE PSİKOLOJİK BASKI

Keskin'in düzenlediği toplantı üzerine, CHP Grup Başkan Vekili Doğan Kılıç, grupta yapılan konuşmaların, Şişli Gazetesi’nde haber olmasının içeriden birinin bilgi verilmesiyle olabileceğini söyleyerek, bunun yanlış olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı.

Meclis başkan vekili Çetin Keçeli ’de, Muammer Keskin’i savunan duygusal bir konuşma yaptı.

CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman’da, CHP Grup Başkanı olarak, meclis üyelerine, bu bilgileri kimin verdiği ile ilgili soruşturma başlatacağını söyledi.

BELEDİYE 121 MİLYON KAR EDECEKTİ

Şişli Belediyesi grup toplantısında görüşülen öneri de, Şişli Belediyesi’nin yaptığı temizlik ihalesinin, Şişli Belediyesi’nin kendi bünyesinde yapması halinde, 121 milyon kar edeceği yönündeki bir çalışmaydı.

TEMİZLİK İHALESİ ŞİŞLİ’Yİ KARIŞTIRACAK

Şişli Belediyesi temizlik ihalesi Şişli’yi karıştıracak. Erbaş, Şişli Belediyesi’nin temizlik ihalesini mercek altına alarak, 1 ay süren bir araştırma yaparak, konuyu Şişli Belediyesi CHP Grup toplantısına getirmişti.

İHALENİN GÜNDEME GELMESİ İSTENMİYOR

Seyfi Erbaş’ın, Şişli Belediyesi’ni 121 milyon kar ettirecek bu proje önerisinin konuşulup tartışılmaması ve gündemin değişitirilmesi için, bu bilgileri kimin söylediği ve Şişli Gazetesi’nde neden haber olduğu konuşuldu.

Çıkan sonuçta; Şişli Halkı’na, Şişli Belediyesi'ni 121 milyon kar ettirecek, Şişli Belediyesi’nde bir ilki gerçekleştirecek bu projenin bilgileri, Şişli Halkı’na duyurulmasını sağlayan meclis üyelerinin soruşturulması önerisi oldu.

İHALE YAKLAŞIK 154 MİLYON LİRA

Şişli Belediyesi temizlik ihalesi KDV hariç 111.464.403 liraya yapılmıştı. İhale, %18 KDV ve iş artışından kaynaklanan fiyat farkları dahil olmak üzere, toplam 153 milyon 819 bin 404 liraya mal olmuştu.

Şişli Belediyesi’nin bir yıllık bütçesi ise toplam 680 milyon lira.

LEASİNG FİRMASINDAN PROFORMA TEKLİF ALINDI

Seyfi Erbaş; bir leasing firmasıyla temasa geçerek, ihale edilen tüm araçların listesini vererek bir teklif almıştı. Bu teklifte de, Şişli Belediyesi 121 milyon kar elde edeceği ortaya çıktı. Erbaş’ta derhal konuyu Şişli Belediyesi CHP grup toplantısına taşıdı.

TÜM ARAÇLAR, ARTIK ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN OLACAKTI

Erbaş’ın aldığı bu teklifte, leasing firması, faizi de dahil olmak üzere 45 milyon lira ödenerek, 36 ay sonunda tüm araçların, Şişli Belediyesi’nin kendi mülkü olacaktı.

Leasingin sona ermesinden sonra, Şişli Belediyesi yaklaşık 154 milyona yaptırdığı işi artık 23 milyona yapabilir hale gelecekti.

GRUP TOPLANTILARI ŞİŞLİ HALKINDAN GİZLENMEYE ÇALIŞILIYOR

İşte tarihe not düşecek, Şişli’ye ve Şişli Belediyesi’ne bu kadar katma değer yaratacak bu çalışma, Şişli Halkı’na duyuruldu diye, bununda müsebbibinin meclis üyeleri olabileceği gerekçesiyle, meclis üyelerine soruşturma açılması gündeme getirildi.

Şişli Belediyesi CHP Grup toplantıları, Şişli ve Şişli Belediyesi’nin yararına faaliyet ve çalışma yapılacak durumundayken, toplantıların Şişli Halkı’ndan gizlenmek istenmesi, bu temizlik ihalesini ve önerilen bu teklifi daha önemli hale getirdi.

KESKİN: ŞİŞLİ HALKINDAN HİÇBİR ŞEY GİZLENMEYECEK DEMİŞTİ

Muammer Keskin her konuşmasında; ‘Şişli asla eskisi gibi olmayacak. Gizli kapaklı işler çevrilmeyecek. Şişli Halkı; Şişli Belediyesi’nde olup biten her şeyden haberdar olacak’ gibi, sürekli şeffaf ve adil söylemlerde bulunurken bu olayların yaşanması dikkat çekti.

CHP’NİN EN ÜST TOPLANTILARI DAHİ MEDYADA HABER OLMAKTAYDI

CHP’nin en üst makamı olan, MYK’da yapılan toplantılar dahi medyada haber olurken, hiçbir yaşanmış örneği görülmeyen, böylesi bir uygulamanın ve baskının, Şişli Belediyesi meclis grubunda, meclis üyelerine yapılması Şişli’de yine bir ilk oldu.

ŞİŞLİ GAZETESİ, BU OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAK

Şişli Gazetesi, bu ihalenin de, Şişli’nin ve Şişli Belediyesi’nin faydasına olacak bu projenin de sonuna kadar takipçisi olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.