Keskin, Şişli Konseyi’ne Tolga Bektaş’ın ismini verdi

Keskin, Şişli Konseyi’ne Tolga Bektaş’ın ismini verdi

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Kent Konseyi’ni genel kurula davet etmek için sekretarya görevini Tolga Bektaş’a verdi.

HALK MECLİSLERİNİ KONSEY ARACILIĞI İLE YAPACAK

Muammer Keskin, seçim vaatleri arasında Şişli’yi Halk Meclisleri ile birlikte yöneteceğinin sözünü vermişti. Her mahallede oluşturulacak halk meclisleri ile Şişli Halkı’nı yönetime dahil edeceğinin sözünü vermişti.

BAŞKAN ÜÇ AY İÇERİSİNDE GENEL KURULA ÇAĞIRIR

Kent Konseyleri; 03/07/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76’ncı maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmeliğe göre, kent Konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içerisinde başkan genel kurula çağırır.

BAŞKAN TOLGA BEKTAŞ’I SEKRETER ATADI

Bu yönetmeliğe göre; Muammer Keskin Şişli Kent Konseyi’ni genel kurula davet etmek için yönetmelik gereği Tolga Bektaş’ı sekreter olarak görevlendirdi.

ŞİŞLİ KENT KONSEYİ’NİN İLKELERİ ÖNEMLİ  

Şişli Kent Konseyi’nin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.

BAŞKAN GENEL SEKRETER İÇİN ÜÇ İSİM ÖNERİR

Kent konseyi genel kurulu ilk toplantısını yapmak üzere belediye başkanının çağrısı ile toplanır. Belediye başkanının başkanlığında toplanan genel kurul, toplantıyı idare etmek üzere üyeleri arasından en az üç kişiden oluşan divan kurulunu seçer.

Divan kurulunun oluşturulmasından sonra, kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanı seçilir.

ŞİŞLİ KENT KONSEYİ KİMLERDEN OLUŞUR?

Kent konseyi; merkezi yönetimi, yerel yönetimi, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını ve sivil toplumu ortaklık anlayışı ile buluşturmak üzere aşağıda belirtilen kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşur:

Mahallin en büyük mülki idare amiri veya temsilcisi, Belediye başkanı veya temsilcisi, sayısı 10’u geçmemek üzere kaymakamlar tarafından belirlenecek kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, belediye başkanının çağrısı üzerine toplanan mahalle muhtarlarının toplam muhtar sayısının yüzde 30’unu geçmemek ve 20’den az olmamak üzere kendi aralarından seçecekleri temsilcileri, beldelerde teşkilatını kurmuş olan siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerden ikiden fazla olmamak üzere en az bir temsilci, üniversite sayısının birden fazla olması durumunda her üniversiteden birer temsilci, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıfların temsilcileri, kent konseyince kurulan meclis ve çalışma gruplarının birer temsilcilerinden oluşur.

İLK DÖNEM İKİ YIL BAŞKAN SEÇİLECEK

Kent konseyi başkanı genel kurul tarafından seçilir. Kent konseyi başkanının görev süresi, yürütme kurulunun görev süresiyle paralel olmak üzere ilk dönem için iki yıl, ikinci dönem için üç yıldır.

Kent konseyi genel sekreteri, belediye başkanı tarafından önerilen üç aday arasından yürütme kurulu tarafından seçilir.

BELEDİYE KONSEYE BÜTÇE AKTARIYOR

Belediyeler kent konseylerine, bütçelerinde ödenek ayırmak suretiyle ayni ve nakdi yardım yapar ve destek sağlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum