Keskin, Nişantaşı'ndaki kaldırım işgallerine son verdi!

Keskin, Nişantaşı'ndaki kaldırım işgallerine son verdi!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in seçim vaatleri arasında yer alan, ‘Şişli’deki kaldırım işgallerine son vereceğim’ sözünü tutmaya ilk olarak Nişantaşı’ndan yerine getirmeye başladı.

“YÜKSEK TOPUKLU BAYANLAR, KALDIRIMDA YÜRÜYEBİLECEK”

Muammer Keskin; yerel seçimlerden önce, ‘Yüksek topuklu bayanlar Şişli kaldırımlarında rahatlıkla yürüyebilecekler’ sözünü vermişti. Keskin, verdiği sözü tutmak için kolları sıvadı.

Keskin, Nişantaşı esnafı ile uzun süredir toplantılar yapıyordu. Nişantaşı esnafının istek ve beklentilerini karşılamak için büyük çaba sarf eden Keskin, kaldırım işgallerinin kanuni seviyeye çekilmesini istemişti.

KESKİN, DÜNYA MARKALARIN İŞGALLERİNE SON VERDİ

Keskin’in onca iyi niyetine rağmen bir türlü kaldırım işgalleri sona erdirilmeyince, zabıtaya talimat verdi.

Keskini, Türkiye’nin ve Dünya’nın en tanınmış markaların kaldırım işgallerini kaldırarak, kaldırım işgallerine karşı ne kadar ısrarcı olduğunu da göstermiş oldu.

Nişantaşı’nda geçmiş dönemde yürütmeyi durdurma kararı almış olan birkaç işletme haricinde kaldırım işgalleri tamamen ortadan kaldırıldı. Mahkeme kararı alan o işletmelerin işgallerine de bir süre sonra son verilmiş olacak. 

KESKİN İŞGALCİLERE SÜRE VERMİŞTİ

Keskin’in verdiği sürede de işgallere son verilmeyince, Şişli Belediyesi zabıta ekipleri, semtin en ünlü caddesine iş makinesi ve kamyonla girdi. 

İstanbul'un en popüler semtleri arasında yer alan Nişantaşı'nda Zabıta ekipleri, ünlü kafelerin kaldırımları işgal eden bölümlerini kepçelerle yıktı.

KALDIRIMLAR YASAL SINIRA ÇEKİLDİ

Nişantaşı’nda kaldırımların 3'te 1'den fazlasının işgal eden kafelere daha önceden tebligat gönderilmişti. Bu tebligata uymayan kafelerin işgal edilen kısımları belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

İlk yıkımı zabıta ekipleri yaptı, kalanı ise işletmeciler. Cadde üzerindeki diğer kafe sahipleri, yıkımı kendileri yapmak istedi. Gün bitmeden tamamlanması koşuluyla zabıta ile anlaşmaya varıldı.

SEMT SAKİNLERİ RAHATLIKLA KALDIRIMLARDA YÜRÜYEBİLECEK

Kafelerin kaldırım işgali sık sık eleştirilere neden oluyordu. Yıllarca Şişli'de kanayan bir yara haline gelen kaldırım işgallerinin sona ermesiyle semt sakinleri artık kaldırımlarda rahatlıkla yürüyebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.