Keskin; “Kimse hayal aleminde dolaşmasın”

Keskin; “Kimse hayal aleminde dolaşmasın”

Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Keskin sabah kahvaltısında site sakinleri ile bir araya geldi. Keskin sitenin satışı ile ortalıkta dolaşan asılsız söylemlere dikkat çekti ve uyardı.

 Değerli ortaklar kat mülkiyetine dönüşemiyoruz, ortak alanlarımız var bunları 1450’ye tapu etmemiz gerekiyor, tapu ettiğimiz zamanda birinci kısımda yaşadık, ne oldu? Yasalar diyor ki işletme kooperatifine dönün. Geçen yıl kongrede ben size söz verdim burayı İkitelli’den ayıracağım diye. Ama buralar devlet denetimine tabii. 2012’nin 6. ve 7. ayında bakanlıkla yazışmalarımız var. 22.10.2012 ve 26.01.2013’te de cevabı geldi. Bitmedi kardeşim diyor, bittiği an biz bu genelgeyi yayınlayacağız sizde ayrışırsınız diyor.

“DEDİKODULAR SİTEYE ZARAR VERİYOR”

Aslı astarı olmayan dedikodulara inanmayın, her şey bizim kontrolümüzdedir. Günün gerçeklerine ve şartlarına en uygun proje neyse onun peşindeyiz ve bunu gerçekleştirebilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Şişli Belediyesi; sitenin 2 milyon dolara satıldığı dedikodusuna inanarak bizim birinci kısma 2 milyon 400 bin, ikinci kısma da 400 bin lira emlak vergisi borcu çıkarttı. Biz de siyasi nüfus kullanarak iki ay Şişli Belediyesi’nde kamp kurduk, ben üç gün Sarıgül’ün evinde kahvaltı yaptım. Başkan haklı olarak madem iki milyon dolara siteyi sattınız vergi borçlarınızı ödeyin dedi. Yapma başkanım yok böyle bir şey dedim. Bizde itirazımızı yaptık.


 “DIŞARIDAN KOMİSYONCULAR TÜREDİ”

Herkes siteyle alakalı bir şey söylüyor. Dışarıdan komisyoncular türedi, siteyle alakası olmayan insanlar siteyi pazarlamaya başladı. Baktık ki insanların kafasında soru işareti oluştu, hiç değilse bir araya gelelim bilgilendirme toplantısı yapalım diye, yönetimle kararı aldık.  “BERABERLİKTEN GÜÇ DOĞAR” Bu işler gerçekten efor isteyen zor işlerdir. Ben gençlerimizden gelip buralara sahip çıkmasını istiyorum, nöbeti devralıp bilgimi birikimimi de emirlerine amade etmek istiyorum. Önemli olan şu birlikteliğimize bugüne kadar zarar gelmedi, bundan sonra da gelmesin. Beraberlikten güç doğar. Seçilmiş insanın arkasında durmazsak gücümüzü ispat edemeyiz. Ben bu koltuktan güç almak için değil kendi gücümü bu koltuğa katmak için çalışıyorum.

 “YILLARDIR PROJE HAZIRLATIYORUM”

İbrahim Dumankaya Türkiye’nin en büyük inşaatçılarından birisi, dedim ki ona şu bizim sitelerle ilgili bir plan yapın. DAP yapıya ve TOKİ’ye de proje yaptırdık. Ne olur ne olmaz elimizde bir şey olsun dedik. Türkiye’de aklına kim geliyorsa görüşme yaptık ben siteyi satma adına değil sizlerin gelecekte projelendirme noktasında önünüze hazır bir ürün koyma adına. Herkesin tapusu cebinde ancak ben kendi tapulumu malımı satarım.

 “HİÇBİR YATIRIMCI PARA VERMİYOR”

Ne konuşulacaksa ortak paydada tartışırız lehimize karar veririz. Bu Torunlar dâhil, hiçbir yatırımcı bana para veririm, alırım demedi. Hep şunu diyorlar; kar ortaklığı yaparız, kat karşılığı yaparız. Biz diyoruz ki yüzde 50-50. Bakın bu bölgede ne kadar plaza varsa tümünün metre kare birim fiyatını çıkardım, diyorlar ki bize kat karşılığı yüzde 50 gireriz. Burada emsal 1,2 idi. Doğuş öyle yaptı burayı, Taş Yapı’yı emsal gösterdi. Taş Yapı kaçaktır. Mahkeme 2-3 yıl devam etti en son 2 olarak emsal alındı.  “44 DÖNÜM ARAZİMİZ VAR” Bu da şudur bir metre evin varsa 2 metre inşaat yapıyorsun. Bizim birinci kısımda 74 dönüm yollarımız var yeşil alanı falan çık 44 dönüm inşaat yapılabilir arazisi var. Öyle konuşmalar yapılıyor ki 2 milyon dolara site satıldı diye. Bu iş öyle bir oldu ki beni bir görev adamı olarak bu toplantılara zorladı. İnanın bu tip taleplerden kimse gelmedi bize. Bana gelen önce Taş Yapı, Maslak 42’yi yapanlar, İstinye Park’ı yapanlar, DAP Yapı gibi.  Sonra dediler ki Ağaoğlu ikinci kısma 4 daire veriyor. Diyen arkadaşın dükkanına gittim dedim ki bir kağıt kalem getir eğer doğru ise iki dairemi kardeşime hediye ediyorum. Ama yine boş çıktı. Ağaoğlu ile görüştüm. Ali Baba bu ne iştir, yahu dedi sen deli misin? Burada Ağaoğlu aldı Ağaoğlu verdi, yahu arkadaş sen bir atölye sahibi olarak her şeyi düşünüyorsun, bir rakam çıkartıyorsun da müteahhitler bunu düşünmüyor mu? Hesabını yapamıyor mu? Biz mi çok akıllıyız!

“YOL TERKLERİ VER”
Zamanında birinci kısımla ilgili DAP yapıyla ciddi bir yere gelmiştik. Kalktık Başkan Sarıgül’e gittik. 23 dönüm yol terkleri çıktı. 140 milyon dolardan 100 milyon dolara bırakırım dedi. Bunu nereye koyacağız. Hani 2 milyon dolar satılmıştı. Birinci kısmın çıkan inşaatı ve 5 bin liradan metre karesini vurduğun zaman projenin tamamı 620 milyon dolar tutuyor. İkinci kısımda da 97 bin 257 metre kare yol terkleri var. Burası 280 dönüm, terkleri de çık 97 bin kaldı. Bunlar burada dururken böyle hiç ilgisi olmayan açıklamalar yapılıyor. Senin 72 metre yerin, 150 metreye çıktı diye. Affedersiniz ama biz zeki insanlarız. Kimin ne hakkı var bu insanlarla böyle oynamaya.

 “KEŞKE! BİR İSE BİN OLSUN”
Ben isterim ki burası bir ise bin olsun, benim de payım var. İşte bunlar için bu projeleri yaptırdım arkadaşlar. Ne olur rica ediyorum, tanıdığınız bildiğiniz varsa buraya da çağırmayın ben gelir görüşürüm. Ama bu laflar dönmesin yeter ki, doğrular konuşulsun, hayal dünyası oluşturacak şeyler söylenmesin.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMİYOR”
İstanbul kurulduğundan bu yana bu nazır planlarıyla alakalı tepebaşında 150 kişilik akademik bir yapı oluşturdular. Orada buralarla ilgili kentsel dönüşümle alakalı projeler hazırlandı. Ben bundan bir şekilde haberdar oldum ve fotokopisini aldım. Dedim ki burası kentsel dönüşüme girmiyor burası imarlı iskanlı devletin onayladığı bir yapıdır. Bir de şu söyleniyor; efendim TOKİ gelir yarın elimizden alır, parayı da bankaya yatırır. Yahu arkadaşlar Allah rızası için o yasa kentsel dönüşüm yasası mahallerle alakalı plan proje zamanında yapılmadan, kat mülkiyetine dönüşmemiş yerlerle alakalı. Burası İstanbul Afet İşleri Müdürlüğü’nün depremde sığınak olarak gösterdiği bir yer, o kadar sağlam. O zaman devlet bu söylenenler gibi aldı geldi bize bastı diyorsan o zaman hepimiz köyümüze geri dönelim. Devlet bırak tapulu imarlı iskânlı müteşşebisli yerleri, devletin hazine arazilerini belediye arazilerini işgal edenlerinden ellerinden yerleri alamıyor, burası bir de konut değil, burası müteşebbisin aş ve işin olduğu yerdir, verginin olduğu yerdir. Burada 10 bin adam üstünde kişi istihdam ediliyor, nereye koyacak devlet burayı. Yahu bu lafları söyleyenlere hakikaten şaşırıyorum…

 “BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜM”
Ben Başbakan ile görüştüm 3 defa Erdoğan Bayraktar ile görüştüm. Toplu konut başkanlarını buraya getirdim. Kadir Topbaş ile hemen hemen haftada bir görüşüyorum zaten Vali Bey ile mesai arkadaşıyım. Şimdi buranın değişim dönüşüm fikrimi söylüyorum ve kapatıyorum. Beyler misyon olarak, meslek olarak modelimiz bitti. Ama modelimiz bitti diye işimizi kapatacak halimiz yok, gençlerimiz var. Bak burada rahmetli Ahmet Topuz’un oğlu, yeğenim Emre var. ‘Amca ben 30 yaşındayım, dükkânımı satmam, iş yapıyorum nereye gideceğim’ diyor.

 “BAŞKA SANAYİ SİTESİ OLMAYACAK”
Ben Muammer Güler valiyken dosya hazırladım. Dedim ki bu siteler için böyle söylentiler oluyor, esnafımızın da önünü açmak adına, şehir içindeki siteleri kaldırma adına bana Avrupa ve Asya yakasından birer milyon metre karelik arazi verin, ben iki tane otomobil şehri kuracağım dedim.  Muammer Güler iyi dedi, taslak yaptık. Kadir Topbaş’ta dedi ki, ‘Biz hazır planda İstanbul’un içinde artık sanayi sitelerine müsaade etmiyoruz. Buradan Gebze’yi ve Çorlu’yu geçmen lazım’ dedi. Herkesin gözü bu sitede beyler, bütün yatırımcıların gözü bu sitelerde, Erdoğan Bayraktar bana 3 defa söyle ne yapıyoruz dedi. Ben de diyorum ki yüzde 50-50 verseler iyi…

 Seçkin Otomotiv Salih Usta
Birinci kısımda 17 yıldır kiracıyım. Biz kiracılar için nasıl bir şey yapılacak, kiracıları kovacaklar mı? Benim mal sahibim Almanya’da yaşıyor, iki tane dükkanı var. Ben de yıllarca kiramı ödemişim. Dükkanını sattıktan sonra, hadi Salih usta git buradan denilecek mi? Denildiği zaman çalışan beş kişiyi bir anda ben ne yapacağım, bunlara tazminat vermeden mi göndereceğim? Eğer böyle yaparsam beni mahkemeye verecek ve parasını alacak. Ben de evimi arabamı satarak tazminatını mecburen ödeyeceğim. Bana Yusuf Bey dedi ki; mal sahipleri size para verecek. Benim dükkan sahibim mümkün değil bana para vermez. 5 bin kiracı var. Alacak kişilerin gelip biz kiracılarla oturup konuşmaları gerekiyor. Sonra konuşuruz diye bizi geçiştirdiler. Toplantıda sorduğumda tamam dediler kestirip attılar. Bu alacak kişiler ne kadar ciddi dedim. Biz avukatlarımızı yolladık dediler. Birinci ayın ikisinde alacağız ve almayacağız diye haber gelecekti. Hala cevap gelecek, biz tedirginlikle bekliyoruz.  Yusuf Bey’e siz yaklaşık 20 yıldır bu başkanla ve bu sistemle uğraşıyorsun, muhalefetsin bunu kendine yandaş çekmek için mi tapuları topluyorsun. Baktın adam toplayamıyorsun yanına böyle bir şey gündeme getiriyim, bunları indireyim diye mi uğraşıyorsun dedim.  Ya sen ne kadar çok konuşuyorsun sen zaten kiracıymışsın burada ne işin var diye sordu bana. Dedim ki ben vekâletle geldim buraya, bana su saatini isteyen adam sana vekalet verir mi? Mesleği bırakmış, bu yönetime karşı olduğu için huzur bozuyor gündem yaratıyor, sonra da basıp Antalya’ya gidiyor.  


Emre Topuz,
 

1994’ten beri bu işteyim. 2005’ten beri de dükkan işletiyorum. Ünlü kişilerin arabalarını yapıyoruz. Nereye gitsek parayı iyi kazanıyorsunuz, siz nereye gideceksiniz diye soruyorlar. Başkanımızın da dediği gibi projeleri var inşallah bunlar faaliyete geçer. Topluca hareket etmemiz birlik olmamız lazım benim fikrim bu. Ben 30 yaşındayım bu mesleğin ustalarına saygı göstermek lazım. Bu işi 40 senedir, 60 senedir yapan var. Toplantılarda da söyledim ustalarımız gençlerin önün açsınlar. Tapu için bana da geldiler ama ben vermedim, karşı çıktım. Bir çok rakamdan bahsediyorlar ama hayalden ibaret. Bunu organize eden ustaların kendileri de inanmıyorlar. Düşüncelerimizi söylediğimiz zaman da ustalarımızla kötü oluyoruz. Mustafa Keskin seni kandırıyor diyorlar. Söylemek istemiyorum ama Bizim sayemizde satılacak burası. ‘Hayatında göremeyeceğin parayı alacaksın ve o parayı alırken senin yüzüne tüküreceğiz’ diyorlar. Ben ona razıyım. Ama yaşım 30 bu kadar kişi çalışıyor yanımda onların ahları ne olacak? Onların sayesinde köşe döneceğiz ve dönmekle kalacağız yani, buradakiler ne olacak parayı yiyebilecekler mi? Başkanımızın yanındayız, akıllı adam ve projeleri var.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.