Keskin, Kentyol’da önemli değişiklikler yaparak genel kurula götürüyor

Keskin, Kentyol’da önemli değişiklikler yaparak genel kurula götürüyor

Şişli Belediye başkanı Muammer Keskin, belediye iştiraki olan Kent Yol AŞ.’yi, önemlik değişiklikler yaparak, önümüzdeki günlerde genel kurula götürmeye hazırlanıyor.

GENEL KURUL KARARDAN 21 SONRA YAPILABİLİYOR

Kentyol; Şişli Belediyesi’nin tüm işçilerinin istihdam edildiği belediyeye ait özel bir şirket durumunda.

Keskin’in talebi ile Kentyol yönetiminin karar almasından sonra en erken 21 gün sonra genel kurul yapılabiliyor.

KENTYOL 2018’DE 4 MİLYON KAR ETTİ

Kentyol, 2018 yılında, her türlü olumsuzluklara rağmen, 4 milyon kar etmiş durumda. Şişli Belediyesi’nden de 120 milyon alacağı bulunuyor.

KENTYOL İYİ BİR YÖNETİMLE ŞAHA KALKAR

Kentyol'un, iyi bir başkan ve yönetimle, Şişli Belediyesi’ne ve Şişli halkına ciddi fayda sağlayabilecek duruma gelerek şaha kalkabileceği ifade ediliyor.

KENTYOL ÖNEMLİ İŞLETMELERE VE MÜLKE SAHİP

Kentyol, Şişli’de önemli işletmelere ve değerli yerlerde mülke sahip. Bu yüzden Kentyol, Şişli Belediyesi’nin hem ticari hem de hizmet anlamında, belediyenin kanunen yapamadığı bir takım hizmetleri ve kritik kararları yapabilecek bir şirket olarak önem arz ediyor.

Şişli Belediyesi’nin tüm işçilerinin istihdam edildiği bir işletme olmaktan öte, iyi bir yönetimle, Şişli’ye ve Şişli Belediyesi’ne hizmet ederek fayda sağlayacak bir işletme haline gelebiliyor.

KETYOL’UN BİR YURDU VAR

Kentyol’un sahip olduğu işletmelerden biri Lider Kız öğrenci yurdu.

Muammer Keskin; kreş açarak annelere ve gençlere de hizmet ederek ailelere destek olacağının sözlerini vermişti.

Kentyol’un bu işletmesi ile Şişli Belediyesi, hem ticari anlamda kar edilebilecek hem de Keskin’in vaatlerinden birini de gerçekleştirmiş olabilecek bir işletme olarak değer taşıyor.

KENTYOL’UN ASFALT PLENT TESİSİ DE VAR

Kentyol’un bir de asfalt yapımı için plent tesisine de sahip. Bu tesis ile Şişli Belediyesi ile birlikte tüm resmi ve özel asfalt firmalarına plent satma imkânı bulunuyor.

Şişli Belediyesi bu tesis ile de, yine hem Şişli’ye hizmet etme, hem de ticari olarak kazanç elde etme imkânına sahip oluyor.

Kentyol’u vergi borçları olması nedeniyle asfalt planti için Şişli Belediyesi’nin ihalelerine giremiyor. Ama ihaleyi alan firmaya Kentyol’dan plent alması için gayri resmi istekte bulunarak ticari kar elde edebiliyor.

KENTYOL’UN TÜM BORCU BİR YILDA ÖDENEBİLİR

Bu asfalt plent tesisinden 2018 yılı itibari ile yıllık 30 milyon gelir elde edildi. Bu tesisin tam kapasite ve profesyonellerce çalıştırılması halinde bir yıllık geliri ile Kentyol’un tüm borçlarının ödenebileceği ifade ediliyor.

KENTYOL’UN 50 MİLYONLUK ARASASI VAR

Ketyol’un bir de kendine ait mülkü olan Okmeydanı Hastanesi’nin ön tarafında bulunan çok değerli bir arsası bulunuyor.

Bu arsanın mevcut değeri 20 milyon lira civarında. Ama imar düzenlemesi yapılması halinde de değeri 50 milyon liraya çıkıyor.

Bu arsa geçmiş yönetimler döneminde, işgalciler tarafından ele geçirilmek üzere birçok hamleler yapılmıştı. Arsanın en son durumu ile de yine birileri tarafından otopark olarak işletiliyordu.  

KENTYOL’U SIKINTIYA SOKAN ŞİŞLİ BELEDİYESİ

Kentyol’un da tek borcu SSK’ya bulunuyor. Diğer borçları ise, Kentyol’un Şişli Belediyesi’nden alacaklarına karşı almış olduğu çekleri ciro etmesinden kaynaklananlar oluyor.

KESKİN’İN EKİBİ KENTYOL’U KAPATMAYI ÖNERMİŞTİ

Şişli kulislerinde; Keskin’in Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra, yakın ekibi tarafından, Kentyol’u konkordatoya götürerek kapatmasının önerildği konuşulmaktaydı.

KESKİN, KENTYOL’U KAPATMAYA KARŞI ÇIKTI

Şişli Gazetesi’ne gele istihbaratlara göre, Muammer Keskin’in Kentyol’u genel kurula götüreceği bilgisi ile Kentyol’un kapanması imkânsızlaştı.

KESKİN KENTYOL’DA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİĞE GİDİYOR

Keskin, Kentyol ile ilgili de önemli bir takım değişikliklere gidiyor. Bunların en başında yönetim kurulu sayısını 7’ten 11’e çıkartıyor.

Bir diğer önemli değişiklik ise yönetim kurulu üyelerinin aldığı maaş 7 bin 500 liradan 4 bin liraya düşürülüyor.

KENTYOL’UN BAŞINA ÖNEMLİ BİR İSİM GELİYOR

Keskin, Kentyol’un başına da Şişli’den önemli ve sürpriz bir ismi getiriyor. Keskin, yönetim kurulu üyeliklerine de yine çok konuşulacak isimleri getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum