Kenan Malkoç DSP’den aday olursa tarih tekerrür eder mi?

Kenan Malkoç DSP’den aday olursa tarih tekerrür eder mi?

Şişli Belediye Başkanlığı seçimlerinde Kenan Malkoç’un DSP’den belediye başkan adayı olması için yoğun bir kulis yaşanıyor. Malkoç DSP’de aday olursa 1994 seçimlerinde ki gibi tarihin tekerrür edeceği konuşuluyor.

Tarihinin seçimi olacak Şişli’de DSP ve İP yine kilit parti olacak. 1994 seçimlerinde erkek Fato lakabıyla herkesin tanıdığı SHP’nin Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik’in karşısına Mustafa Sarıgül’ün DSP’den aday olmasıyla ANAP’tan Gülay Atığ Şişli Belediye Başkanı olmuştu.

%1 OY FARKIYLA GÜLAY ATIĞ BAŞKAN OLDU

1994 seçimlerinde; mevcut Belediye Başkanı Fatma Girik SHP’den %22.22 ile toplam 33.805 oy aldı. Mustafa Sarıgül DSP’den %22.79 ile toplam 32.627 oy aldı. Gülay Atığ’da ANAP’tan %23.75 ile toplam 33.999 oy alarak %0.9’luk toplam 1.300 oy farkıyla Şişli Belediye Başkanlığı’nı Fatma Girik’in elinden almıştı.  

ÜMİT ZİLELİ CİDDİ OY ALACAK

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı’nın en şaşalı döneminde almış olduğu oyun %52’ye düşmüş olması, onun olmadığı bir seçimde de CHP’nin %30-35 arasında oy olacağı siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Buna İşçi Partisi’nden İstanbul ve Şişli’nin tanınmış ve güçlü ismi Ümit Zileli’nin de aday olması bu olasılığı güçlendiriyor.  Bu durum da Sarıgül’süz bir CHP’nin işini çok zora sokuyor.

MALKOÇ SARIGÜL’ÜN TAKTİĞİNİ UYGULAYACAK

Buna bir de Şişli’de yıllardır bürokratlık yapmış Mustafa Sarıgül’ün tüm bilgi birikimini almış, genç, karizmatik, girmedik kapı, sıkmadık el bırakmayan ve girişimci kişiliği ile ön plana çıkan Kenan Malkoç’un DSP’den aday olmasıyla, Şişli Belediye Başkanlığı’nı Ak Parti’nin göstereceği iyi bir aday ile almasına kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla da 1994 seçimlerinin tekerrür edebileceği iddia ediliyor.       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.