• BIST 90.383
  • Altın 144,409
  • Dolar 3,6117
  • Euro 3,9021
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 6 °C

Kemik erimesine karşı mutlaka tüketin

Kemik erimesine karşı mutlaka tüketin
En ciddi rahatsızlıklarından kemik erimesini önlüyor...

Bilim adamları, en sağlıklı ve yararlı gıdalardan yoğurdu, kadınların menopoz sonrası daha çok tüketmesini, en ciddi rahatsızlıklarından kemik erimesini önlediğini belirtildi.

Menopozda östrojen düzeyindeki azalma ile birçok belirtinin yanısıra kemik kaybı artar. Dolayısıyla bu dönmede kalsiyuma olan gereksinim artar. Östrojen düzeyindeki değişimin yanı sıra idrarda kalsiyum atımındaki artış bağırsaklarda kalsiyumun etkin olarak emilmesindeki azalma ve diyet ile yeterli kalsiyumun alınmaması kemik kaybının nedenleri arasındadır.

Araştırmaların sonuçları değerlendirildiğinde, menapoz dönemi ve sonrasında besin gereksinmesinin genç kadınlardan farklı olduğu belirlenmiş.

Osteoporozun önlenmesinde temel faktör olan kalsiyum mineralinin ana kaynağı olan süt yoğurt grubundan 3-4 porsiyon tüketilmelidir. 1 porsiyon süt grubu = 1 su bardağı az yağlı yoğurt veya süt veya 2 bardak ayran veya 2 karper kadar az yağlı peynir ile yer değiştirilebilir.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1998 Şişli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 212 213 32 05 | Haber Scripti: CM Bilişim