Kavram MYO Yeni Akademik Yılda Üsküdar Çengelköy'de

Kavram MYO Yeni Akademik Yılda Üsküdar Çengelköy'de

Kariyer sahibi meslek insanlarını yetiştiren İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, 2007 yılından bu yana Şişli Zincirlikuyu’da sürdürdüğü eğitimine 2015-2016 akademik yılında Üsküdar-Çengelköy’deki yeni kampüsünde devam edeceğini bildirdi.

Mesleki yüksek öğretimde "sektör-üniversite işbirliği" çerçevesinde orijinal proje ve uygulamaları ile öncü eğitim kurumlarından biri olan Kavram MYO'da bu öğretim yılına kadar, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi, Çorap ve Moda Tasarımı, Dış Ticaret, Fizyoterapi, Grafik Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Lojistik, Moda Tasarımı, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Spor Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik olmak üzere 19 mesleki programın eğitimi yapılıyordu.

Kavram MYO, 2015-2016 akademik yılında eğitimini verdiği 19 meslek programına ek olarak 11 yeni meslek programının daha eğitimine başlayacak. Adalet ve Makine programı ile birlikte öğrenimine başlanacak 9 yeni sağlık programı şunlar: Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diş Protez Teknolojisi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Ortopedik Protez ve Ortez, Perfüzyon Teknikleri, Radyoterapi ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri.

2015-2016 Akademik yılında toplam 30 Meslek programının eğitiminin verileceği Kavram MYO'nun, eğitimini sürdüreceği Üsküdar-Çengelköy'deki 40 bin metrekare kapalı alana sahip yeni kampüsü modern eğitim teknolojisiyle donatılmış derslikleri, laboratuarları, sosyal ve kültürel aktivite alanları, sosyal imkanları ile kendi kulvarındaki kurumlar arasında fark oluşturacak.

Kavram MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner, "Yüksekokulumuzun Üsküdar-Çengelköy'deki yeni modern kampüsü 6 bin öğrencinin rahatlıkla öğrenim göreceği bir kapasiteye sahip. Bu kampüste TÜİK istatistiklerine, toplumsal ihtiyaç analizlerine, dünyadaki mesleki trendlere ve sektör temsilcilerinin görüşlerine göre açtığımız mesleki eğitim programları ile ülkemizin sanayi ve hizmet sektörüne kaliteli ve vizyoner meslek elemanları kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.