Kastamonu da Son Dakika Sıcak Gelişmeler, Güncel Haberler hurriyet.com.tr’de!

Kastamonu da Son Dakika Sıcak Gelişmeler, Güncel Haberler hurriyet.com.tr’de!

İlk Yerleşim Yerlerinden Olan Kastamonu’da Hayat ve Hurriyet.com.tr Kastamonu Sayfası ile Şehri Takip Etme İmkanı

İlk Yerleşim Yerlerinden Olan Kastamonu’da Hayat ve Hurriyet.com.tr Kastamonu Sayfası ile Şehri Takip Etme İmkanı

Türkiye’nin her ili kendi bölgesinde bir numara, kendi içerisinde bir değerli maden sanki hepsi ayrı güzeldir. Batı Karadeniz Bölgesinin incilerinden birisi olan Kastamonu yaz, kış her mevsim ayrı güzel olup, içerisinde bir çok doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri barındırmaktadır.

Türkiye’nin şüphesiz en  doğal, en farklı bölgesi Karadeniz Bölgesidir. Kendine has bir havası olan bölgede ki her şehir kendi içerisinde bir özelliği ile adından söz ettirmekte, kendi içerisinde bir tarihe ev sahipliği yapmış olup, kendine bir yol çizmiş adeta. Anadolu’da ki en eski yerleşim yerleri içerisinde yer alan  Kastamonu Haber değeri olarak da ön planda olan bir şehirdir. Evliyalar şegri olarak bilinen Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birinde özellikle Türk-İslam dönemine ait bir çok tarihi eser mevcuttur.  Tarihi yapısı ve konum özelliği ile değerli bir şehir olan Kastamonu’dan her an haber almak, her an gelişmelerden haberdar olmak isteyen belirli bir kesim özellikle Türkiye içerisinde mevcuttur. Kastamonu Haberleri bu açıdan her dönem değerli olmuş tarihe ışık tutan yapısında ki tarihi kalıntılar ile değerini her diam koruyacak bir şehirdir.

 

Kastamonu, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu bölgesi sınırları içerisinde yer almasından dolayı kuzey kesimleri Karadeniz iklimlerinde güneyinde ise İç Anadolu iklimi görülmektedir. Farklı bir bitki örtüsü olan şehirde ormanlık alanın çok olması, karasal yapının haricinde zengin yağmur tanelerine sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Ormanlarında kayın, köknar, çam, karaağaç, gürgen ve kestane gibi bir çok ağaç çeşidi bulunmaktadır. Bu kadar farklı bir şehirden haberdar olmak isteyen binlerce insan olabilmektedir. Kastamonu, Küre ve Ilgaz dağları gibi dünyaca ünlü milli parklara ev sahipliği yapmaktadır. Şehir içerisinde ki hayranlık uyandıracak tarihi ve doğal güzellikler uçsuz bucaksız olup her kişide bir hayranlık bırakacak kalitededir. Kastamonu kent merkezinde ayrıca Türkiye'de açılan ilk "Kent Tarihi Müzesi" bulunmakta ve çivisiz yapı mimari olarak yapılan Mahmut Bey Camide bu kent içerisindedir.

Tarih ve kültürel değerler açısından bu denli önemli olan bu şehir hakkında bilgi almak, haberdar olmak isteyenler için Hürriyet güvenli ve hızlı içerik sunmaktadır. Hurriyet.com.tr içerisinde yer alan Kastamonu özel sayfası ile şehri yakında takip edebilir. Kastamonu Güncel Haberler için Hürriyet’in yerel haberler servisi içerisinde aktif olan Kastamonu özel sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Hurriyet.com.tr içerisinde yer alan Kastamonu özel sayfası ile Son Dakika Kastamonu Haberleri anında mobil ve tablet cihazlarınız ya da bilgisayarlarınızın ekranında olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.