Karne coşkusu

Karne coşkusu

Türkiye’de ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 15 milyon öğrenci karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ailelere zayıf notlar yüzünden çocuklarını suçlayıp, kişiliklerini zedelememelerini istedi.

İLKÖĞRETİM ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, dün 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Okulöncesi eğitimdeki 640 bin 849 öğrenci, ilköğretim okullarındaki 10 milyon 849 bin öğrenci ile liselerdeki 3 milyon 386 bin öğrenci, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül’e kadar tatil yapacaklar. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci, öğretmen ve velilere şu mesajları verdi:

ÖĞRENCİLERE

Tatiller dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir.

ÖĞRETMENLERE

Eğitim iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Baş döndürücü bir hızla ilerleyen bilgi ve teknolojiyi yakalamak için gayret içinde olmanız gerekmektedir.

VELİLERE

Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçının.

HÜRRİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.