Karın ağrısında ağrı kesici vermeyin

Karın ağrısında ağrı kesici vermeyin

Karnı ağrıyan çocuklar için ne yapılmalı?

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Pediatrik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Çay, karnı ağrıyan çocuklara ağrı kesici verilmesinin teşhis ve tedavide bazı olumsuzluklara yol açacağına dikkat çekti.
 
Çocuklarda karın ağrısının çok çeşitli sebepleri bulunabileceğini belirten Doç. Dr. Ali Çay, bu durumdaki bir çocuğun en kısa zamanda doktora götürülmesi gerektiğini söyledi. Karın ağrısının çocukta halsizlik, oyunda isteksizlik, yatmak gibi belirtilerle kendini göstereceğini kaydeden Doç. Dr. Çay, teşhiste meydana gelecek bir gecikmenin tedavisi çok zor durumlar oluşturabileceğine işaret etti. Doç. Dr. Çay, anne-babaların doktora gitmeden önce karın ağrısı ile birlikte meydana gelen ishal, kabızlık, ateş gibi faktörleri de gözlemesi gerektiğini dile getirdi.
 
Karnı ağrıyan çocuğa ağrı kesici verilmesinin de doğru olmadığını ve bu durumun teşhis ve tedavide bazı olumsuzlukları ortaya çıkarabileceğini ifade eden Doç. Dr. Çay, “Karnı ağrıyor diye çocuğa ağrı kesici verilirse durum maskelenmiş ve teşhiste geç kalınmış olur. Hastanemizde bu tür örneklerle zaman zaman karşılaşıyoruz. Bu şekilde gelen bir hastanın apandisti patlamış ve ciddi komplikasyonlar başlamıştı. Bu sebeple karın ağrısı şikayeti olan bir çocuk en kısa zamanda bir doktora götürülmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.