KARATECİLERDEN DEMOKRASİ ŞEHİT VE GAZİLERİNE ANLAMLI DESTEK!.

KARATECİLERDEN DEMOKRASİ ŞEHİT VE GAZİLERİNE ANLAMLI DESTEK!.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA ŞEHİT OLAN VATANDAŞLARIN AİLELERİ VE GAZİLERE DESTEK OLMAK AMACIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE KARATE KUPASI SONA ERDİ.

KARATECİLERDEN DEMOKRASİ ŞEHİT VE GAZİLERİNE ANLAMLI DESTEK!..

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ile gazilere destek olmak amacıyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehit ve Gazileri Türkiye Karate Kupası sona erdi. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bu anlamlı turnuvaya destek veren herkese teşekkür etti.

2-musabaka-003.jpg

18 İLDEN 1500 SPORCU MÜCADELE ETTİ!..

Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda  18 ilden yaklaşık 1500 sporcu; minik, yıldız ve ümit kategorilerinde mücadele etti.  Organizasyonda 76 kumite, 16 kata olmak üzere toplam 92 dalda madalyalar sahiplerini buldu.

7msbk-001.jpg

Turnuvada 6 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazanan Şamiloğlu Karate İhtisas Spor genel klasmanda ilk sırayı alırken, Çeliktepe Kılıç Wado-Ryu Karate Spor Kulübü 5 altın, 3 gümüş, 6 bronz ile ikinciliği elde etti. 5 altın, 3 gümüş, 5 bronz ile Akbulut Gençlik Karate Spor Kulübü ve 5 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ile Çekmeköy Karate Gençlik Spor genel klasmanda üçüncü oldu.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen turnuva için kurulan 14 tatami ise Türk karate tarihinde bir rekor olarak kayıtlara geçti.

1-mevlut-002.jpg

ŞEHİTLER İÇİN KURÂN-I KERİM OKUTULDU

Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan turnuvanın açılış seremonisinde Kurân kursu öğrencileri Necip Fazıl Belge ve Ahmet Emre Belge kardeşler tarafından darbe girişiminde şehit düşenler için Kurân-ı Kerim tilaveti yapıldı. Mevlit programının ardından sahneye gelen sanatçı Ercan Demir, darbe girişimi sonrası yazmış olduğu şarkıyı seslendirdi.

5-sark-001.jpg

Turnuva boyunca katılım ücretleri ve yapılan bağışlar sonucunda 60 bin lira gelir sağlandı. Organizasyonda elde edilen tüm gelir, 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşların aileleri ile gazilere destek amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görevlendirildiği '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na aktarılacak.

"ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE VE GAZİLERİMİZE DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK..

Turnuva hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, organizasyona destek veren tüm kulüp antrenörlerine teşekkür etti. Başkan Esat Delihasan, "15 Temmuz’da Türkiye, tarihinin en acı gecelerinden birini yaşadı. Yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve binlerce vatandaşımızın yaralanmasına neden olan darbe girişiminde milletimiz Türk'ün gücünü tüm dünyaya gösterdi. Bu turnuva ile, şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize destek olmaya çalıştık. Bu desteğimize gönülden yardım eden tüm antrenörlerimize, kulüplerimize ve idarecilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

silt.jpg

Organizasyon sonunda Başkan Esat Delihasan, turnuvaya katılan tüm kulüp antrenörlerine teşekkür plaketi takdim etti.

hakki.jpg

Karate Federasyonu onursal başkanı Hakkı Koşarı temsilen, Koşar Ailesi'de oradaydı.

Haber: Murat Botanlıoğlu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.