Kara Listedekilere Kredi Veren Banka Var Mı

Kara Listedekilere Kredi Veren Banka Var Mı

Bireylerin her geçen gün artmakta olan ihtiyaçları doğrultusunda her an mevcutta bulunması gerekli olan nakit

Bireylerin her geçen gün artmakta olan ihtiyaçları doğrultusunda her an mevcutta bulunması gerekli olan nakit para çoğu zaman finans kurumları arasında önemli bir yere sahip olan banka kurumları aracılığı ile karşılanabilmektedir. Borç olarak temini sağlanabilmekte olan bu paralar taksitler halinde geri ödeme yapılması koşulu ile bireye verilebilmektedir. Borçlu kişi tarafından taksitlerin düzenli olarak ödemeleri yapıldığı takdirde olumsuz bir sonuç ile karşılaşılmamaktadır. Ancak aksi bir durum söz konusu olduğunda banka kurumları tarafından kişinin ilgili borcunu 90 gün boyunca ödemesi beklenmekte ve 90. gün sonunda kurum tarafından kişi borçlu olduğu ürün kapsamında yasal takibe alınmaktadır.

Adına takip işlemi başlatılmış olan kişinin adı banka tarafından merkez bankası kayıtlarına işlenmek üzere bildirim yapılmaktadır. Yapılan bildirim sonucunda ilgili kişinin bütün bankalarda yapabilecek olduğu işlemlere kısıtlama getirilmektedir. Yapılan bu kısıtlama işlemi sektörde kara liste olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde banka kurumları geçmişe oranla borç para verme şartlarını her ne kadar esnek bir hale getirmiş olsalar da kara listeye adı yazılmış olan bireylerin talep ettikleri kredilere olumlu bir cevap alabilmeleri neredeyse imkansız bir hal almışken ilgili borçlarını tamamen kapatılması ve 5 yıl gibi bir süre beklenilmesi neticesinde banka kurumlarının kapısı bireylere tekrar açılabilmektedir.

Kara listedekilere kredi veren bankalar

Merkez Bankası kara liste sorgulama

Kara listedekilere kredi

 

     Ancak şimdilerde gündeme gelmekte olan sicil affı eğer beklenilmekte olduğu gibi kesinleşir ise ilgili bankacılık ürünlerine 3 ay üst üste düzenli ödeme yapmakta olan kişilerin yararlanma yararlanacağı bu yasa ile kara liste silinme işlemi uygulanacaktır. Böylelikle kişilere yeniden bankalardan ürün talep etme yolu açılmış olmaktadır.

     Dünya üzerinde mevcut bulunan banka sayısının oldukça fazla olması neticesinde birbirleri arasında var olan rekabet de oldukça fazladır. Genellikle çoğu banka kurumunda tarafından kara listede adının yazılmış olması neticesinde kredi talepleri olumsuz olarak sonuçlanan bireyleri kendilerine çekerek müşteri potansiyelini arttırarak rekabette bir adım öne geçmek adına merkez bankası ile anlaşma yoluna gitmektedirler.  Örneğin Finansbank, Denizbank, İng Bank gibi bankalar kara listede adı bulunmakta olan bireylere kredi olanağı sunabilen bankalar arasında yerini almaktadır. Kredi kullandırım işlemi başvuru aşamasında kişiye ait kredi notuna ya da ödemelerinin düzenli olup olmadığına değil kişinin gelir düzeyine, kendisine ait mal varlığının olup olmadığı gibi bireylere bakılarak kullandırım işlemi yapılabilmekte olduğundan kara liste göz ardı edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum