KANADA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ KÖPRÜ

KANADA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ KÖPRÜ

Küreselleşen dünyada her geçen gün herhangi bir yere gitmenin, yaşamanın, okumanın, çalışmanın daha kolay olduğunu görüyoruz, fark ediyoruz. İnsanlara bu hizmeti veren danışmanlık şirketlerinin sayılarının artması da bunun en önemli göstergesi. Kanada Kül

 DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ

 

2009 yılının mart ayı itibariyle Kanada için göçmenlik, eğitim ve vize başvuruları yapıyoruz. Üniversite, lise, master ve doktora programlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin işlemlerini yapıyoruz. Kanada’ya göç etmek isteyen, turistik ya da ticari amaçlı gitmek isteyen kişilere danışmanlık hizmeti veriyoruz.

 

NİTELİKLİ İŞÇİ ŞARTI

 

Kanada Devleti ‘’Skill The Worker’’ dediğimiz nitelikli göçmen kategorisindeki başvuruları değerlendirmeye alıyor. Bu arada kişinin ilk etapta üniversite mezunu olması şartı, kendine belirlemiş olduğu mesleklerden birinde iş deneyiminin olması isteniyor. Burada sözü geçen meslekler genel itibariyle sağlık sektöründen olan doktorlar, hemşireler, eczacılar, dişçilerdir. Toplamda 29 tane meslek var. Bu 29 meslek grubundan Kanada’ya göçmenlik başvurusu yapılıyor. Bunun haricinde iş adamları içinde paralı göçmenlik dediğimiz bir kategori var. Burada yaklaşık 1.600.000 dolar tutarında toplam mal varlıklarının olması isteniyor ve bunun 800.000 dolarlık kısmını Kanada’ya yatırım yapmaları isteniyor. Diğer seçenekte kişi eğer Kanada’da bir şirketten iş teklifi alırsa bu durumda başvuru yapabilmektedir. Biz kişilere iş bulmuyoruz. Biz sadece kişilere bu alanda neler yapabilecekleri konusunda bilgi veriyoruz.

 

KANADA’YA GİDEN KİŞİ ARTIYOR

 

Senede 150 öğrenci eğitim amaçlı, 50-60 civarında da turistik amaçlı gitmek isteyenleri gönderiyoruz. Son yıllarda bu sayıda bir artış gözlemleniyor. . Bunun bir göstergesi de THY Toronto ile İstanbul arasında direk uçuşların başlamasıdır. Transalp dediğimiz Kanada hava yolu şirketi de yaz dönemlerinde Monreal ve Toronto İstanbul arası direk uçuşlar yapıyor. Teknolojinin ve imkanların gelişmesiyle bir artış söz konusu. Kanada Devleti de öğrencilere yatırım yapıyor. Kanada’da öğrenim gören master öğrencilerine oturma izni veriyor. Bu anlamda da kişi sayısında bir artış başladı. Biz bu alanda insanları bilgilendirerek onları yönlendirmeye çalışıyoruz.

 

İNGİLİZCE BİLMEK ÖNEMLİ

 

Kanada Kültür Merkezi’nde Kanada‘ya gitmek amaç olsun ya da olmasın İngilizce eğitimleri de veriliyor. Özel ders formatında genel İngilizce ve Fransızca veriliyor. Öğrenciler Kanada’ya gitmek istiyor, üniversitelere kayıt yaptırıyorlar fakat İngilizceleri yeterli olmadığı için başvuruları kabul edilmiyor. İngilizce öğrenip gitmek daha kolay oluyor onlar açısından da. Böyle bir ihtiyacı da karşılamaya yönelik çalışıyoruz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.