Kamuya 15 bin personel alınacak

Kamuya 15 bin personel alınacak

ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla KPSS'ye girmiş adaylardan tercih alınacağını duyurdu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, bu amaçla Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2007/5 Tercih Kılavuzu hazırlandığı bildirildi.

Kılavuzda, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve sözleşmeli pozisyonlar yer alıyor. Açıklamaya göre, kılavuzda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve sözleşmeli pozisyonlarından tercih yapabilmek için 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılmış olan 2004-KPSS, 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılmış olan 2006-KPSS/1 veya 17 Eylül 2006 tarihinde yapılmış olan 2006-KPSS/2'ye girilmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanının alınmış olması gerekiyor.

Kılavuzda ortaöğretim mezunları için 5 bin 868, önlisans mezunları için 3 bin 749 ve lisans mezunları için 6 bin 244 kadro ve sözleşmeli pozisyon bulunduğu kaydedilen açıklamada, lisans mezunlarının KPSSP3, önlisans mezunlarının KPSSP93, ortöğretim mezunlarının ise KPSSP94 puanıyla başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, adayların tercihlerini 28 Haziran-4 Temmuz 2007 tarihleri arasında internet üzerinden yapabilecekleri kaydedildi. Tercihler, aynı tarihlerde ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak olan kılavuzda yer alan kurallara göre yapılacak. Adaylardan, KPSS-2007/5 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri istendi. Açıklamada ayrıca, başvuru süresinin uzatılmayacağı ve ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı vurgulandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.