KAĞITHANELİ FEMİNİSTLER?

KAĞITHANELİ FEMİNİSTLER?

Her ikisi de evli ve iki çocuk annesi iki kadın, hayatlarını geride bırakarak, 11 bin doları da yanlarına alıp sır oldular. Güzel hikaye değil mi? Thelma&Louise'in bu yerli versiyonunda savcılık devrede. Bakalım paçayı sıyırabilecekler mi?

Riddley Scott'ın En İyi Yönetmen de dahil 6 dalda Oscar’a aday gösterilen 1991 yapımı Thelma ve Louise'de  Monotonluktan sıkılan ev kadını Thelma ile garson Louise’in kaçış hikayeleri anlatılıyordu. Baş rollerini Geena Davis, Susan Sarandon, Harvey Keitel, Michael Madsen, Christopher McDonald ve Brad Pitt oynadığı ve feminist hareketin heyecanla takdis ettiği filmin sonunda iki kadın polis tarafından kıstırılıyor ve teslim olmaktansa otomobillerini uçuruma sürmeyi tercih ediyorlardı. 

Kağıthane'de emlakçılık yapan evli ve iki çocuk annesi Demet Edis (31) ve en yakın arkadaşı, kendisi gibi evli ve iki çocuk annesi Melahat Erkan'ın (33), 7 Temmuz Cuma günü birlikte ortadan kaybolmaları ise benzer bir olayın Kağıthane versiyonunu başlatmış oldu. Elbette geride kalan kocaların durumu böyle algılamadıklarını söylemeye gerek yok. Kadınlardan birinin kocası "Evine dönmesini istiyorum" derken, diğer koca kararlı: Dönerse hemen boşarım!

DURUMUMUZ İYİYDİ
Karısının, kaybolmadan bir gün önce 3 bin dolarlık alacaklarını da tahsil ettiğini anlatan İsmail Edis, olayı şöyle özetledi: "Evde bulunan 8 bin dolar da yoktu. Hemen alacak meselesi yüzünden bir süredir konuşmadığım Melahat’ın eşi Şefik’i aradım. Şefik, ’Melahat da ortada yok’ dedi. Beraber kaçtıklarını anladım." Sözlerini, Melahat Erkan’ın karısını kandırdığını iddia edip, "Karım ile hiç bir sorunumuz yoktu. Maddi durumumuz iyiydi. Daire alacaktık, ama Melahat son bir aydır hemen her akşam bizdeydi. Karımın kafasını yıkadı. Ben karımı seviyorum. Evine dönmesini istiyorum" diyerek bitiren Edis, savcılığa başvurdu.

KARIMI KANDIRDI
Melahat Erkan’ın kocası, matbaa malzemeleri imal eden 43 yaşındaki Şefik Erkan ise, bir süre önce kaza geçirdiğini belirterek, "Beni hastaneye Demet Edis götürdü. Karım, ’Beni kurtardı’ diye Demet’e bağlandı, sıkı arkadaş oldu" dedi. Kazada parmaklarını kaybettiğini söyleyen Şefik Erkan, gerisini şöyle anlattı: "Maddi açıdan zor günler geçiriyorduk. 18 yıldır çalışmayan karım Bayrampaşa’da bir şirkette sekreterlik yapmaya başladı. Kazandığı yola gidiyordu. Psikolojisi bozulmuştu. Daha sonra işlerimiz düzeldi ama karım düzelmedi. Annesine gidip gelmeye başladı. Sonra da Demet’i kendine sponsor yaparak ortadan kayboldu." Şefik Erkan, ortaya çıkarsa karısından boşanacağını da sözlerine ekledi.

Her ne kadar olay savcılığa intikal etmiş olsa da H2 şunu düşünmeden edemiyor; Acaba yaşadıkları hayatın boğduğu, Demet&Melahat tadında bir kaçış planlayan daha kaç kadın vardır? Bize çoktur gibi geliyor. Siz ne dersiniz?

H2

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.