Kadıköy'de 100 Çınar Ağacı'na Restorasyon

Kadıköy'de 100 Çınar Ağacı'na Restorasyon

Kadıköy'de 100 çınar ağacı, restorasyon yapılarak tedavi edildi.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Erenköy Kantarcı Rıza, Nurettin Ali Berkol Sokak ile Suadiye Pembegül Sokakta bulunan ve yakalandıkları hastalıkla çürümeye başlayan hastalıklı 100 çınar ağacına ''ağaç restorasyonu'' yöntemi ile yeniden hayat verdi. 
    
Açıklamada ekiplerin, çınarların çürüyen yaralarını temizleyip, ilaçladıktan sonra, hastalıklı bölümleri bakterilerden uzaklaştırarak, betonla doldurup, yaşama sürelerini uzattıkları ifade edildi. 
    
Açıklamada görüşlerine yer veren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ağaçların da tıpkı diğer canlılar gibi çevresel koşullardan, yağmurlardan etkilenip, çeşitli bakterilerin oluşturduğu hastalıklara yakalanabildiğin isöyledi. 
    
Geçen yıl Suadiye Çınarlı Sokağa adını veren 90 adet çınar ağacının çevresel koşullardan kaynaklanan çürümelerin tespit edilerek tedavi edildiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti: 
    
''Bu yıl da Erenköy ve Suadiye deki hastalıklı çınar ağaçlarımıza aynı tedaviyi uyguluyoruz. Ekiplerimiz, adeta bir doktor, cerrah hassasiyetiyle çürüyen yaralı bölümleri temizliyor, bakterileri uzaklaştırıp, yaralı bölümü ilaçlıyor ve çürüyen bölümlerin hava ile temasını engellemek için çimento ve özel bir harç ile kapatıyorlar. Burada ekipler, bütün ağaçları tek tek ele alıp özel tedavi uyguluyorlar.'' 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.