İşyeri Hekimi Özellikleri

İşyeri Hekimi Özellikleri

İşyeri Hekimin Özellikleri

İşyeri Hekimin Özellikleri

 

            İş yeri hekimi, iş yerlerindeki personel, çalışan işçi ve diğer görevlilerin sağlığından sorumlu olan doktorlardır. Bir iş yerinde bulunan kişiler de bir topluluk olarak kabul edildiği için sağlık sorunları olabilmektedir. Hatta normal bireylere göre daha çok hastalanma riskleri bulunmaktadır. Bu sebeple onların da sağlıklarından sorumlu olan hekimler de olmak zorundadır. İşyerinde bulunan kişilerin sağlık kontrollerinden, işi yapıp yapamayacak seviyede olmasından, sağlığının risk teşkil edip etmediğinden sorumlu hekimler, işyeri hekimleri olarak tanımlanmaktadır. İş güvenliği açsısından da son derece önemli olan hekimlerin işyerinde bulunması olası bir facianın önüne de geçebilmektedir. Çok tehlikeli işlerden az tehlikeli işlere kadar, her iş yerinde bulunması kaçınılmaz olan iş yeri hekimleri orada bulunan çalışanlara da ilk yardım eğitimigibi konularda bilgi aktarımı da yapabilmektedir.

 

            Sanılanın aksine işyeri hekimlerinin görevi işyerindeki çalışanları tedavi etmek değildir. Yani işyerihekimi çalışanların sadece hastalıklarından sorumlu değil, onların genel sağlıklarından sorumludur. Genel sağlıktan sorumlu olmak daha geniş, daha doğru bir görev tanımı olur. Bu sebeple işyeri hekiminin görevi sadece o gün içerisinde hasta olan birkaç işçiyi tedavi etmekle sınırlandırılamaz. Daha iyi bir tanımla orada bulunan tüm çalışanların sağlığından ve sağlıklarını geliştirmelerine yardımcı olmaktan sorumludur. İşyeri sağlık biriminin kurulması, Temel sağlık hakları bakımından son derece önem arz eder. OSGB(Ortak sağlık birimi) bir işçinin dahi çalıştığı kuruluşlara, düzenlenene son yönetmeliklere göre işyeri hekimi sağlayan kuruluştur.

 

İstanbul Osgb

 

            İstanbul osgb, İstanbul sınırları içerisindeki firmaların iş güvenliği, işyeri hekimi gibi birçok hizmeti sağlamaktadır. Ayrıca iş güvenliği, yangın eğitimi, iş yerinde güvenliği artırıcı nesneleri idame etmek de vardır.

 

Bizim Osgb

 

            Bizim Osgb, 'Sağlığınız bizimle güvende' sloganıyla birçok hizmet seçeneğiyle Çevre Danışmanlığı, Periyodik Bakım Kontrolleri, Patlamadan korunma Dokümanı, Mobil Sağlık Hizmetleri Danışmanlığı, Mesleki Eğitim Sertifikası, İlk Yardım Sertifikası, osgb(Ortak sağlık güvenlik birimi), İş sağlığı ve güvenliği sistemi, İş güvenliği uzmanlığı, İş yeri hekimi gibi hizmetlerde bulunan Ortak Sağlık birimi çatısı altında birden çok iş yerine hizmet sunmuş bir şirkettir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.