İstinye Ufuk Lisesi Türkiye Birincisi Oldu

İstinye Ufuk Lisesi Türkiye Birincisi Oldu

Genç Paylaşım Dergisi tarafından Türkiye Geneli düzenlenen 5. Öykü ve Hikaye Yazma Yarışması’nda; Özel İstinye Ufuk Fen Lisesi 11-A sınıf öğrencisi Furkan Akgün, yazdığı “Gölgeler” şiiri ile; Türkçeyi Doğru, Kurallara Uygun, Anlaşılır ve Etkili

4000 eserin başvurduğu yarışma beş kategoride yapıldı ve her kategorinin ilk 4’üne ödül verildi. Toplamda 30.000 TL değerinde bir ödül dağıtılırken birincilere  3000 TL ödül takdim edildi.

Furkan Akgün şiirini, pansiyonda kaldığı  bir akşam; etüt  çalışması yaparken, kendisini dinlendirme amaçlı yazdığını ifade etti. Akgün, daha başka  şiirler de  yazmaya devam  edeceğini belirtti. Öğrencinin yazmış olduğu hikayeleri  de  bulunuyor. Fen lisesi öğrencisi olmasının yazı yazmasında hiçbir olumsuz yanının olmadığını  söyleyerek her  öğrencinin mutlaka yazması  gerektiğini söyledi.

Furkan okuldaki  tüm öğretmenlerine  yürekten teşekkürlerini  sunarak katkısı  olan herkese minnettarlığını ifade  etti. Okuldaki örnek davranışları ve  başarılı  çalışmaları  ile  kendisinden övgüyle bahsettiren öğrenci yazarlık yolunda da başarılı bir adım atmış oldu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.