İşte Türkiye'nin konut gerçeği

İşte Türkiye'nin konut gerçeği

Türkiye'de yaşayanlar nerelerden konut almayı tercih ediyor? İşte bu sorunun yanıtı...

Toplam 250 konut satışının gerçekleştiği, 1200 konut için ön anlaşmanın yapıldığı fuarda, satılan konutların 50’sini yurt dışındaki projeler oluşturdu. En fazla talep, Miami’deki Trump Sho ve Mekke’deki ZemZem Tower’da yoğunlaştı. Trump Sho’dan konut alanlar, Jennifer Lopez’in komşuları arasına katılırken, Kabe manzaralı ZemZem Towers projesinden devre kullanım hakkı amak için 250 kişi bağlantı kurdu.

İstanbul’da gerçekleştirilen Realistexpo Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı fuarında bu yıl ilgiyi, Türkiye’de uygulamaya konulan yeni projelerden çok, Amerika, Malezya, Dubai, Mekke ve Medine’deki konut projeleri çekti.

Atılım Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Realistexpo Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı fuarı, 27-30 Eylül tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan tarafından açılışı yapılan fuarı, 20 bin İstanbullu gezdi. Fuar’da toplu konut projelerinden, iş ve alışveriş merkezi projelerine, plazalardan akıllı binalara, gayrimenkul arsa ve projelerinden devre mülk ve konutlara, hafif yapı sistemlerinden depreme dayanıklı özel konutlara kadar pek çok ürün grubu yer aldı. 75’in üzerinde firmanın 400’e yakın projesini sergilediği fuarda, Amerika’daki Trump Soho, Trump Hollywood, St.Regis, Mekke’deki Kabe manzaralı ZemZem Tower, Bahreyn’deki VillaMar, Malezya’daki ’yüzen ev’ projesi dikkat çekerken, Mutlu İnşaat’da Metroport adlı projesiyle ilgilenen müşterilerini fuar alanından Bahçelievlere limuzinle götürerek, tanıtımını yaptı. Fuarda, İstanbul’da devam eden projelerinin yanısıra ilk kez lansmanı yapılan projeler de yer aldı.

Açılışı müsteşar yaptı


Gayrimenkul sektörünü bir araya getiren Realistexpo’nun açılışını Bayındırlık ve İskan Bakanı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan yaptı. Erbakan açılış konuşmasında, "Bakanlık olarak bir yandan ülkemizdeki yapı kalitesinin iyileştirilmesi, öte yandan inşaat sektörünün dış pazarlarda rekabet gücünün artırılabilmesine yönelik tedbirler, ülkemizdeki afet gerçeğinin yapı güvenliğini, daha da önemli hale getirmesi, mekansal strateji planlamasını da kapsayacak olan fiziki planlamaya ilişkin kurallar ile arazi kullanım politikalarının oluşturulması ve bunların uygulanmasının denetlenmesi konularında yoğun bir çalışma içindeyiz" dedi. Atılım Fuarcılık Genel Müdürü Salim Şahin ise, "Realistexpo için ciddi tanıtım çalışmaları yaptık. Hedefimiz dünyanın en büyük 5 fuarından birisi olmak" diye konuştu. 

Dünya devleri


Fuara Donald Trump ve Jorge Perez imzalı projelerle katılan Debba Real Estate  Türk yatırımcıları ABD’li projelerle tanıştırdı. Debba’nın tanıttığı projeler arasında New York’taki 42 katlı ultra lüks Trump Soho, Bal Harbour’daki Sheraton Oteli yıkılarak yerine gerçekleştirilecek olan St.Regis Residance projesi, Amerikalı Robert Swedroe’nun mimarlığını yaptığı Trump Hollywood, Iconbrickell ve W South Beach yer aldı.

Fiyatları 700 bin ile 10 milyon dolar arasında değişen bu projelerden 15 konut satışı gerçekleşti. Mekke’deki ZemZem Tower ve Medine’deki Dar Al Qıbla’yı tanıtan Mas Türkiye’de 226 talipliyle tek tek görüşerek, projeyi tanıttı. Hak Group’da VillaMar, Mekke Mercure ve Burooj projeleriyle fuarda yer alan yabancı şirketlerden oldu.

Talep, Kabe manzaralı ZemZem Tower’ta

Mekke’deki ZemZem Tower ve Medine’deki Dar Al Qıbla’nın tanıtımını gerçekleştiren Mas Türkiye, bu iki projeyle ilgilenen 226 kişiyle tek tek görüşerek tanıtım yaptı. Devre kullanım sistemiyle pazarlanan bu dairelerden alanlara, 23 yıl süreyle her yıl 1 hafta kullanım hakkı tanınıyor. Kullanım hakkı sahibinin dairesini kiraya verme ve satma imkanı da bulunuyor. Mekke’deki ZemZem Tower’da bir haftalık kullanım hakkı 6 bin 400 dolardan, Medine’de ise 2 bin 500 dolardan başlıyor.

Türkler’in ABD sevdası

Fuara Amerikalı projelerle katılan Debba Real Estate, 15 Türk’ü Amerika’da ev sahibi yaptı. Fiyatları 700 bin ile 10 milyon dolar arasında değişen W South Beach’ten 4, Trump Soho’dan 5, St.Regis’den ise 6 kişi konut satın aldı. Bu projelerden konut alanlar Julio Iglesias, Jessica Parker ve Jennifer Lopez gibi yıldızlarla komşu olma şansını elde etti. Debba Real Estate yetkililerinden Cengiz Bayırlı, "Bu projelerden konut almak için zengin olmak gerekmiyor. Yatırım amaçlı düşünen B tipi insanlar da bu projeleri tercih edebilir. Çünkü ilk etapta fiyatın yüzde 10’unu ödüyorlar ve geri kalanları aylık ödemeler şeklinde gerçekleştiriyorlar" dedi.

Orta Doğu’da devre kullanım modası


Fuarda VillaMar, Burooj ve Mekke Mercure projeleriyle yer alan Hak Group, 25 kişiyi Ortadoğu’da devre kullanım hakkı sattı. Bahreyn’deki VillaMar projesinden 3, Dubai’deki Burooj projesinden 7, Mekke’deki Mercure projesinden ise 15 kişi konut aldı. Burooj projesinde 32 ile 130 metrekare arasında değişen dairelerin devre fiyatları 4 bin dolardan, VillaMar’da ise 5 bin dolardan başlıyor. 0

Limuzinli proje tanıtımı


Bahçelievler’de gerçekleştirilen Metroport projesinin tanıtımını yapan Mutlu İnşaat, projeyi yerinde göstermek için dileyen ziyaretçilere limuzin hizmeti verdi. Metroport Genel Müdürü Hakan Buvan, limuzin servisini kendi anlayışlarını ortaya koymak için uyguladıklarını belirtti. Mutlu İnşaat aynı zamanda Hollandalı heykel sanatçısı Lars Borst’un Metroport kumdan heykelini de sergileyerek, dikkat çeken standlardan birine imza atmış oldu.

Hürriyet- Meltem Kara


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.