İstanbul’un Yurt dışı Seyahat Trendleri

İstanbul’un Yurt dışı Seyahat Trendleri

Türkiye’den yurt dışına çıkışın en önemli kapısı İstanbul, başta İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul

Türkiye’den yurt dışına çıkışın en önemli kapısı İstanbul, başta İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenler Otogarı, Sirkeci Tren Garı ve Sirkeci Uluslararası Otobüs Terminali olmak üzere Türkiye’nin yurt dışına çıkılan en büyük şehri ve merkezi konumunda.

 

Şişli’den de yurt dışına yapılan seyahatlerde birinci sırada Avrupa ülkeleri gelirken, en önemli yurt dışı tercih sebebi, Türkiye’den vize istemeyen ülkeler listesi olarak öne çıkıyor. 2017’de de vize istemeyen ülkeler, en çok Türk turisti çeken yerler olarak öngörülüyor.

 

Tayland, Japonya, Güney Amerika ülkeleri, Avrupa’da vizesiz gidilen ülkeler olan Balkan ülkeleri, Ukrayna, Ürdün, Mısır, Lübnan gibi Orta Doğu ülkeleri ile birçok Afrika kıtası ülkesi, turizm ve tatil amaçlı gezilecek yerlerin başında tercih ediliyor.

 

Yurt dışı seyahati için vize masrafları ve vize için hazırlanacak evrakların yarattığı iş yükü, turizm tüketicilerini canından bezdirirken, bu maliyet ve dertlerden kurtulmanın en kolay yolu olarak sadece pasaportla gidilen vizesiz ülkelerde tatil yapma fikri cezbedici olarak öne çıkıyor. Ayrıca pasaport dahi istemeden, nüfus cüzdanı ile gidilen ülkeler de çekici.

 

Şişli’deki turizm acenteleri ve internetten yaptığı araştırmalarla tur şirketi olmadan bağımsız seyahat gerçekleştiren turistlerin ilk tercihleri olan vizesiz yurt dışı tatilini, pasaport olmadan seyahat edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan seçenekleriyle rekabet ediliyor. Batum ve Tiflis başta olmak üzere kuzeydoğu komşumuz Gürcistan’a seyahat de oldukça trendken, hem deniz, hem de casino ve lüks otel turizmi sebebiyle KKTC de vazgeçilmez bir trend tatil noktası. Eylül 2017’den sonra Ukrayna’nın da bu listeye eklenmesi bekleniyor. Bu durumda zaten oldukça popüler olan Ukrayna turlarına olan talep daha da artacaktır diye bekleniyor.

 

Vize olmadan seyahatin kolaylığına değinen Şişli turizm şirketlerinin tur, otel ve konaklama satışlarından ayrı olarak en önemli gelirlerini de vize aracılığı oluşturuyor. Vize başvurusu için kolaylıklar sağlayan sistemin vize başvuru ücretleri dışında ek olarak 40 - 100 Euro arası işlem ücreti bulunuyor. Çoğu vize resmi aracı şirketi de Şişli sınırları içerisinde yer alırken, Beyoğlu ve Beşiktaş da bilinen diğer noktalardan.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.