İstanbul'un okulları

İstanbul'un okulları

AYEDAŞ, borçlu okullara ihtar gönderdi, 10 gün içinde ödenmezse elektrik kesilecek.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Ali Yalçın, İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan 1000 civarında okulun borçları nedeniyle elektrik sayaçlarının kapanacağı günü beklediğini öne sürerek, “AYEDAŞ, okulların borçlarının toplamda 3 milyon YTL'yi bulmasından dolayı ihtar göndermiş ve 10 gün içerisinde ödenmezse sayaçların kapatılacağını bildirmiştir” dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, okulların, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması için gün saydığını hatırlatarak, şunları söyledi:
“İstanbul'un Anadolu yakasında 1000 civarında okul, aynı zamanda elektrik sayaçlarının kapanacağı günü saymaktadır. Okulların elektrik faturalarının bir yıldan uzun bir süredir ödenmemesi sonucu AYEDAŞ (İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş), Anadolu yakasında okulların borçlarının toplamda 3 milyon YTL'yi bulmasından dolayı bütün okullara ihtar göndermiş ve 10 gün içerisinde ödenmediği takdirde elektrik sayaçlarını kapatacağını bildirmiştir.”
Olayı ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildiren okul idarecilerine, borçların bağışlar yoluyla ödenmesi yönünde talimat verildiğini ileri süren Yalçın, toplanan bağışların, okullarda çalışan hizmetli personel, memur, gece bekçisi ve kalorifercilerin maaşını ödemeye yetmediğini savundu.

Toplanan bağışlarla çalıştırdıkları personelin sadece maaşını ödeyebilen ve sigortasını yatıramayan okul müdürlerinin işveren gibi kabul edilmekte olduğunu belirten Yalçın, “Okulların ekonomik giderleri, okul idarelerinin sorumluluk alanından çıkarılmalıdır. Eğer okullara kadrolu hizmetli personel alınamayacaksa, İl Özel İdareleri tarafından özel hizmet satın alınarak temizlik sorunları toptan çözülmelidir. Okul müdürleri işveren değildir, olmamalıdır” dedi.
Okulların açıldığı gün elektrik kesintisi gibi bir mizahı yaşamak istemediklerini belirten Ali Yalçın, yetkilileri uyararak, bir an önce elektrik ve doğal gaz borçlarının ödenmesini istediklerini söyledi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.