İstanbul Gençlik Çalıştayı Başarıyla Yapıldı

İstanbul Gençlik Çalıştayı Başarıyla Yapıldı

İlki 1988 yılında gerçekleştirilen, ikincisi bu yılın Mayıs ayında Ankara’da yapılacak “Gençlik Şûrası”nın ön hazırlık çalışmaları kapsamında 15. ve son bölge çalıştayı 07-08 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul’da başarıyla yapıldı.

İlki 1988 yılında gerçekleştirilen, ikincisi bu yılın Mayıs ayında Ankara’da yapılacak “Gençlik Şûrası”nın ön hazırlık çalışmaları kapsamında 15. ve son bölge çalıştayı 07-08 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul’da başarıyla yapıldı.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki çalıştaya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Müsteşarı Doç. Dr. Hakan Hakyemez, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey de katıldı.



Çalıştayda iki gün boyunca; “Gençliğin Altyapısı… Sosyal Hayatta Gençlik… Sağlık-Spor ve Çevre… Etik ve İnsani Değerler… Demokrasi ve Katılım Bilinci…” konuları ele alındı.

Gençlik Şurası’na temel oluşturması amacıyla düzenlenen çalıştaya İstanbul’daki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve uzmanlar katıldı.

7 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da yapılan çalıştayın açılış programında konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Türkiye’nin bir dönüşüm süreci içinde olduğunu vurgulayarak, “Türk gençliğini demokrasi ve katılım bilinci içinde yönetime dahil etmenin gayreti içindeyiz. Türkiye’de çok şey değişiyor. Bu değişimde gençlerin de sözsahibi olması ve yönetime katılması için çalıştaylarımız çok önemli bir görevi ifa ediyor” dedi.

Gençlik ve Spor Müsteşarı Doç. Dr. Hakan Hakyemez de, “Biz Ankara’da sadece ilgili bürokratları ve uzmanları toplayarak kararlar almak yerine, bizzat gençleri işin içine alarak, daha sağlam temeller üzerine oturan ve geleceğe umutla bakan bir oluşumu gerçekleştirme yolunu tercih ettik. Aylardan beri Anadolu’da etap etap gençlik çalıştayları yapıyoruz. İstanbul’daki bu 15. ve son çalıştayımızın ardından Mayıs ayında “Gençlik Şûrası” yapacağız. Alınacak kararlarda ve ortaya çıkacak tabloda, binlerce gencimizin katılımı olacak” şeklinde konuştu.

Çalıştaya iştirak eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın böyle bir uygulamaya gitmesinin çok yerinde olduğunu ifade ederek, “Çalıştayın çok faydalı geçtiğine inanıyoruz. Biz burada görüşlerimizi ve düşüncelerimizi ifade etme imkanı bulduk. Türkiye’nin ve gençliğin içinde bulunduğu meseleler burada dile getirildi. Çözüm yolları ortaya konuldu. Bütün bunlar çok güzel gelişmeler. İnşallah bu doğrultuda, uygulamada da başarılı neticeler alınır ve Türk gençliği, üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiş olur” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.