'iş bulmak işletmenindir'

'iş bulmak işletmenindir'

Şişli Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde Gürcan Otomotiv sahibi Muhabbet Gülleyen, sektöre 1980 yılında çıraklıkla başlayıp kalfalığa oradan da ustalığa terfi etmiş, 1997 yılından bu yana sanayi sitesinde kendi firmasını işletiyor.


İş bulmak işletmenindir 

Şişli Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde Gürcan Otomotiv sahibi Muhabbet Gülleyen, sektöre  1980 yılında çıraklıkla başlayıp kalfalığa oradan da ustalığa terfi etmiş, 1997 yılından bu yana sanayi sitesinde kendi firmasını işletiyor. Gülleyen’in  sahip olduğu firma aynı zaman da sitede tamircilikten servise ve yetkili satışa geçebilen tek firma sahibi özelliğini taşıyor. Bu başarısını ise ekip çalışmasına ve girişimci bir kişiliğe sahip olmasına ve müşteri memnuniyetine de bağlıyor.

 

“ÇOK PARAM  OLACAĞINA ÇOK MÜŞTERİM OLSUN’’

Gülleyen 97 yılından bu yana  para kazanmanın değil müşteri kazanmanın derdinde olduğunu belirtiyor. Bu ne demek oluyor; ne kadar çok müşteri kazanırsam o kadar çok parada kazanırım. Samimi olarak baktığınız zaman tamam. Ama değilse işte o zaman onun bir süresi vardır. Üç, beş, altı ay bilemedin bir yıl. İnsanlar senin ne olduğunu çözüyor ve sonra açıkta kalıyorsun. Hızlı kazandığın para, hızlı gider bu sanayide işsizlik sıkıntısı var. Benim firmada işsizlik var ise bu benim personelimin suçu değildir. Burada iş bulmak bana düşer. İş bitmiyorsa personelim suçlu. Ama iş yok ise ben suçluyum. İş bulup getirmek benim görevim. Hep bir mazeret var. Bayram geldi, okullar kapandı, ramazan geldi, yaz geldi iş yok. Hep bir mazeret var. Sen her güne bir kılıf bulursan kimseyi suçlayamazsın. Ama hatayı kendinde arasan neden iş yok? Ben neden iş toplayamıyorum? Hatayı kendinde arasan o zaman sonuca varırsın


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.