İnternette Telif Hakkı Koruma

İnternette Telif Hakkı Koruma

Distile Danışmanlık, telif hakkı size ait müzik, film, yayın gibi her tür sanat eserini internet korsanlarından koruyor

Telif haklarına saygı internet dünyasında ne yazık ki zamanla büyük şirketlerin aldıkları önlem ile oturan ve belirli bir düzeye çıkan bir kavram. Bundan birkaç sene önceye kadar torrent siteleri ve korsan eser dağılımı internette öyle büyük bir boyuttaydı ki bir sinema filmi henüz onlarca ülkede gösterime girmeden o ülkedeki “sözde sinemaseverler” tarafından bilgisayarlarına torrent ve benzeri ağlar yardımıyla indirilip izleniyor hatta dağıtılıyordu. Distile Danışmanlık, film şirketlerine, dağıtım şirketlerine, prodüksiyon firmalarına ve oyunculara sunduğu hizmetlerle bir sinema filmi ya da bir televizyon dizisinin internet üzerinde yayılan kopyalarına önlemler alıp bunları korsan sitelerden 72 saat içerisinde kaldırıyor.

Müzik albümleri, kitaplar, dergiler, sinema filmleri, yazılımlar, televizyon dizileri ya da televizyon programları gibi pek çok içerik internet dünyasında korsan olarak hızla yayılabiliyor. 2014 yılı verilerine göre internetten indirilen müziğin %95’i korsan olarak indirilirken ortalama bir cep telefonu ise 800$ değerinde korsan müzik taşıyor. Bu rakamlar dünya müzik endüstrisine 12 milyar dolardan fazla bir kayıp yaşatıyor. Korsan yazılımda ise bu rakamlar çok daha büyük boyutlarda olabiliyor. Sadece 2010 yılı içerisinde internet üzerinden korsan olarak indirilen yazılımların toplam değeri 60 milyar dolar civarında. Bu rakam araştırmalara göre tüm dünyadaki bilgisayarlarından %75’inden fazlasında en az 1 korsan yazılımın mevcut olduğunu doğruluyor.

Distile, internet üzerinde telif hakları size ait eserleri Fikir ve Sanat Eserleri kanunu kapsamında 72 saat içerisinde internet üzerinden kaldırıyor. Telif hakları size ait olan içerikleri Google üzerinden ve kaynaklarından kaldırarak korsanla mücadele eden Distile danışmanlık, uluslararası hukuki çalışmaları neticesinde ülkemizde uygulanması haftalar, bazen de aylar süren bu işlemleri Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri üzerinden birkaç iş günü içerisinde tamamlıyor. Telif hakkı koruma, Online itibar yönetimi ve olumsuz içeriklere müdahale konusunda 2010 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.