“İnsan odaklı hizmet dediler, bizi rezil ettiler”

“İnsan odaklı hizmet dediler, bizi rezil ettiler”

Şişli Belediyesi’nce kanalizasyon boruları döşeneceği öne sürülerek kazılan Elmadağ Caddesi’nde tam anlamıyla bir rezalet yaşanıyor

Altı ay önce kazılan cadde, olduğu gibi bırakıldı. Geçen süre içinde üzeri açık kalan kanalizasyon boruları patladı. Mahalleyi ağır bir lağım kokusu sardı. Caddeyi lağım fareleri bastı. Esnaf ve mahalleli Şişli Belediyesi’ne durumu bildirerek defalarca şikayette bulunsa da, bir aydır ne kazılan cadde, ne de patlayan kanalizasyon borularının üzeri kapatılmadı.
Türkiye’nin kalbi sayılan, her gün yüzlerce turistin geçtiği Şişli’nin en işlek caddelerinden biri olan Elmadağ Caddesi’nde yaşananlar Şişli Belediyes’nde “insan odaklı hizmet anlayışı” konusunda ne denli zaafiyet yaşandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Belediyenin sorumsuz tutumu nedeniyle bakın neler oldu:

Altı ay boyunca caddeleri trafiğe kapanan esnaftan bazıları iflas etti. Çok sayıda işyeri kepenk indirdi. Hatta işi bozulan esnaflardan bir kısmı,  işini kaybetmekle kalmadı, ekonomik sıkıntılar nedeniyle eşini ve yuvasını da kaybetti. Kepenkler, adeta insanların yaşadığı dramların da üzerini örttü Elmadağ Caddesi’nde. 




"ECZANEM KAPANMAK ÜZERE"
MARGARİT IŞIKBAY (Elmadağ Eczanesi)
43 yıllık eczanem kapanmak tehlikesiyle karşı karşıya. Dayanacak gücümüz kalmadı. Müşterimiz gelemiyor. İş yok. Kazı nedeniyle kaymalar yaşanıyor. Kapımın eşiği kaydı. Binanın yıkılmasından korkuyorum. Sarıgül’ü beğenirdim. Ancak bu yapılanlara hiç anlam veremiyorum. Bizi bu kadar çaresiz bırakacağını hiç ummazdım. Lağım kokusuyla yaşamak zorundayız. İşyerimize gelip giderken çukura düşüp canımızdan olabiliriz. Bakın köşedeki elektrik direği dahi yamuldu. Devrilecek. Belediye yetkilileri bu kadar duyarsız ve sorumsuz nasıl davranabiliyor anlam veremiyorum. Şaka gibi. Daha doğrusu kabus gibi günler yaşıyoruz.



"BİZ BUNU HAK ETMEDİK"
SEDAT BAŞOĞLU (Kuaför)
İnsanlar hak ettikleri gibi yönetilmeli ama biz bunu hak etmedik. Oylarımızla Sarıgül’ü hep destekledik. Ama karşılığını bu şekilde aldık. Yolu kazdılar, 6 aydır öyle bıraktılar. Lağımlar patladı. İşyerlerimizi lağım fareleri bastı. Rezalet yaşıyoruz. 




"HİÇ Mİ DEĞERİMİZ YOK?"
KEMAL ODUNCU  (Taşfırın Pide ve Lokantası)
Yaşadıklarımız inanılır gibi değil. 6 ay önce kanalizasyon boruları değişecek dediler. Yolumuzu kazdılar. Bir daha da el sürmediler. Defalarca şikayette bulunduk. Şişli Belediyesi’ne gittik. Hep salladılar bizi. Bu hafta yapacağız, önümüzdeki hafta yapacağız dediler. Bu süre içinde açık kalan kanalizasyon boruları da patladı. Her yer leş gibi lağım kokuyor. Kokuya dayanılacak gibi değil. Bizi bu lağım kokusuyla  yaşamaya mahkum etmeye kimin hakkı var? Hiç mi değerimiz yok? Esnafı perişan ettiler. Benim işim yüzde 80 azaldı. Kredi kullanmıştım, ödeyemiyorum. Karşımdaki lokantacı arkadaşım iflas etti
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.