İnönü'nün belediyeyi yönetemediği tescillendi

İnönü'nün belediyeyi yönetemediği tescillendi

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri yazdığı raporla Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yaptığı birçok atamanın usulsüz olduğunu raporlarıyla tescilledi. Şişli Gazetesi olarak yıllar önce bu atamaların usulsüz olduğunun haberini yapmıştık

İNÖNÜ'NÜN YAPTIĞI ATAMALAR USULSÜZ ÇIKTI
Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yaptığı usulsüz atamaların olduğunu tespit etti. Bu tespitler Şişli Belediye Başkanlığı'na resmi yazışma ile yazılınca İnönü bu gün yaptığı bir toplantı ile Uğur Gazi Yorgun ve Mehrali Seçme'ye verdiği usulsüz görevlendirmeleri  tek tek aldı. Alınan müdürlükler diğer başkan yardımcılarına dağıtıldı.   

İNÖNÜ BELEDİYEYİ YÖNETEMİYOR MÜFETTİŞLER DÜZELTİYOR 
Şişli Belediyesi'nde müfettişler tarafından yapılan işlemlerin bir idari tarafı olduğu gibi ileri de adli tarafı da olacaktır. 

UĞUR GAZİ YORGUN VE MEHRALİ SEÇME'NİN 
TÜM İŞLEMLERİ DE USULSÜZ OLUYOR

Müfettişlerin bu raporu ile Uğur Gazi Yorgun ve Mehreli Seçme'nin görev aldığı süre boyunca yaptığı ihaleler, satın almalar, işe alım gibi  tüm işlemler de usulsüz oluyor. Bu usulsüzlükler de kanunlar huzurunda hesap verilecek anlamı da çıkmış oluyor.

YAKINDA ADLİ DAVALAR AÇILABİLİR
Sonuç olarak Uğur Gazi Yorgun ve Mehrali Seçme veya Hayri İnönü tarafından yapılan bu rapor doğrultusunda ilgli tüm işlemler hakkında adliyede davalar açılabilecek.
Başkan Yardımcısı asaleten, Dış İlişkiler Müdürlüğü vekaleten olamaz. Ama Dış İlişkiler Müdürlüğü asaleten Başkan Yardımcılığı vekaleten olur.

HEM MÜDÜR HEM BAŞKAN YARDIMCISI İDİ
Uğur Gazi Yorgun Şişli Belediyesi'nde hem Özel Kalem Müdürü hem Dış İlişkiler  Müdürü hem de bu müdürlüklerin bağlı olduğu başkan yardımcısı idi. Asaleten başkan yardımcısı olan Uğur Gazi Yorgun usulsüz şekilde müdürlüklere de vekalet ediyordu.
Bu durum müfettiş raporlarına yansıyınca Hayri İnönü Uğur Gazi Yorgu'un yetkilerini kısıtlamak zorunda kaldı.  

ŞİŞLİ GAZETESİ YILLAR ÖNCE ATAMA USULSÜZ DEMİŞTİ
05.12.2016

Şişli Gazetesi olarak biz Hayri İnönü'nün bu yaptığı atamaların usulsüz olduğunun haberini yıllar önce yapmıştık. Ama kimseye dinletememiştik. İçişleri Bakanlık Müfettişleri bu sefer dinletti. 

İNÖNÜ'NÜN BU ATAMASI KANUNEN YASAL DEĞİL
Uğur Gazi Yorgun başkan yardımcısı olmasına rağmen Özel Kalem ve Dış İlişkiler Müdürü olarak görevlerinin devam etmesi dikkat çekti. Bu durumda da  Uğur Gazi Yorgun’un Başkan Yardımcılığı’na vekaleten atandığı ortaya çıkıyor. Çünkü kanunda bir üst makamın alt makama vekalet etmesi kanunen yasak. Yani kendisine bağlı birim olan Dış İlişkiler Müdürü olup aynı zamanda da o biriminden sorumlu başkan yardımcısı olması mümkün değil. Bu engel de sadece müdürlüğü asaleten başkan yardımcılığı da vekalet atanması ile aşılabilir. Ama kesinlikle etik bir durum değil. 

Şimidi de söylüyoruz bu atamalar vesilesi ile yapılan tüm işlemler Hayri İnönü'nün başına dert olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum