İnönü: ‘Şişli’nin hakkını korumak için hukuki süreç başlattım’

İnönü: ‘Şişli’nin hakkını korumak için hukuki süreç başlattım’

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Şişli Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplantıya davet ederek Sarıgül döneminde Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devredilen taşınmazların iptal isteğine tüm meclis üyeleri hayır dedi.

TÜM MECLİS ÜYELERİ İNÖNÜYE HAYIR DEDİ

İnönü, 2010-2013 yılları arasında bazı taşınmazların Şişli Meslek Yüksekokulu’na devrinin iptali için belediye meclisine sunduğu teklif Ak Parti ve CHP meclis üyelerinin tamamının oylarıyla reddedildi.

“UCU KİME DOKUNURSA DOKUNSUN VAZGEÇMEYECEĞİM”

Meclis toplantısının ardından basın açıklaması yapan Hayri İnönü, "Ucu, bana dahil, kime dokunursa dokunsun bu hak arama davasından vazgeçmeyeceğim" dedi.

İnönü açıklamasına, "Başkanlığım dönemimde, belediye meclisini ilk kez özel bir gündemle olağanüstü toplantıya çağırdım" diye başlayan İnönü, şunları söyledi:

“30 YILA KARŞILIK 1 LİRA”

"Şişli için büyük önem arz eden ve bir hukuksuzluğu düzeltmenin adımı olan, bu toplantının gündemini sizlerle paylaşmak istiyorum. Belediyemize ait bazı taşınmazlarla ilgili, 2010 - 2013 yılları arasında, hukuka aykırı işlemler yapıldığını tespit ettik. Bazı gayrimenkullerin, intifa hakkı verilmesinde belediyelere verilen yetkilerin dışına çıkılmıştır. Bu bağlamda özel eğitim kurumu statüsündeki Şişli Meslek Yüksekokulu’na, taşınmazların kullanım hakları 30 yıllığına 1 lira karşılığında devredilmiştir."

TOPLAM DEĞERİ 300 MİLYON DOLAR

Hayri İnönü açıklamasında, Şişli Meslek Yüksekokolu’na devredilen gayrimenkullerin, Kaptanpaşa Mahallesi’nde 636 metrekare, Ayazağa Mahallesi’nde ayrı ayrı 24 bin 328 metrekare, 5 bin 848 metrekare, 19 bin 594 metrekare, 12 bin 944 metrekare, 3 bin 858 metrekare, Esentepe Ortaköy Mahallesi’ndeki 6 bin 268 metrekare Hizmet Binası, Meşrutiyet Mahallesi’ndeki 1673 metrekare Şişli Kent Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 118 metrekare Feriköy Hizmet Binası olduğunu söyledi.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETMEK DEĞİL”

Hizmet binaları hariç gayrimenkullerin 70 bin metrekare olduğunu belirten Hayri İnönü, "Şişli gibi alan olarak küçük, ancak emlak fiyatı olarak büyük kıymet arz eden böyle bir değerin, Şişli halkına hizmet haricinde kullanılması kabul edilemez. Şu an resmi değerlendirmeler sürmektedir. Ancak ilk gelen raporlar, bu taşınmazların değerinin 300 milyon dolar civarında olduğunu göstermektedir. Eğitim bizim için olmazsa olmazlar arasındadır. Elbette amacımız öğrencilerimizi mağdur etmek olamaz. Onlara desteğimiz her zaman devam edecek" dedi.

“GRUP KARARI GEREĞİ BENİM DE OYUM VAR”

Attığı adımın tamamen hukuksal bir durumun düzeltilmesi için olduğunu belirten İnönü, şöyle devam etti;

"İlgili dönemde bu kararların bazılarında grup kararı gereği oyum ve imzam vardır. Buna rağmen şimdi belediye başkanı olarak, daha geniş yetki ve imkanlarla bu kararları değerlendirdim. Ve Şişli halkı aleyhine bir durum oluştuğunu tespit ettim. İşte bu nedenle, Şişli’nin hakkını aramak için hukuki süreci başlattım. Konunun idari ve adli yönden araştırılması ve sorumlular hakkında gereken işlemlerin yapılması için, hukukun imkanlarını sonuna kadar kullanacağız.

ŞİŞLİ HALKINA SORUMLULUĞUMDUR”

Şişli Belediye Başkanı olarak, belediyeye ait bütün taşınır ve taşınmaz malların korunmasından birinci derecede ben sorumluyum. Ucu, bana dahil kime dokunursa dokunsun bu hak arama davasından vazgeçmeyeceğim. Bugün Şişli’nin seçilmiş belediye başkanı Hayri İnönü olarak, görev ve sorumluluğum, idarenin aldığı hukuksuz kararlardan geri dönmektir. Bu tüm Şişli halkına borcum ve sorumluluğumdur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum